Hirdetés

Az utolsó AGP-szamuráj



|

A Leadtek lebutított grafikus maggal, csalódást okozó teljesítménnyel búcsúzik az AGP-s korszaktól.

Hirdetés

A gyártó hosszas huzavona és titkolózás után végül a "régi foglalatos" 7800GS sorozatgyártása mellett döntött az AGP-s alaplappal rendelkezők nagy örömére. Persze a cég marketingesei sem kezdők, ezért már-már kínosan ügyeltek arra, hogy még véletlenül se állítsanak ellenfelet a PCI Expressnek és a 7800 GT/GTX kártyáknak. Ennek következtében a 7800 GS csak 16 pixelfutószalagot tartalmaz, akárcsak a 6800 GT és Ultra (a 7800 GT-ben ez 20, a GTX-ben 24).

Leadtek WinFast 7800GS THD AGP

Amint az az adatokból kiderül, az AGP-tulajok csak egy erősen butított 7800-as kártyát kapnak a pénzükért, amely teljesítménye alapján inkább a 6800 GT és 6800 Ultra reinkarnációja, mintsem új kártya. Talán túl sokat is vártunk a 7800GS-től, éppen ezért csalódást okozott számunkra – annak ellenére, hogy ez a leggyorsabb AGP-s kártya, sokkal többet ki lehetett volna hozni a magból. A számozás ne tévesszen meg senkit, mert bár a kártyán tényleg 7800-as lapka dolgozik, teljesítményében messze elmarad attól. Az NVIDIA hozzáállásából (de az ATI-é sem különb) látszik, hogy az AGP-nek már tényleg nincsen nagy jövője. Elérkezett hát az idő, hogy felszálljunk a PCI Express vonatra!



A mérési eredmények a PC World áprilisi számában olvashatók.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.