Hirdetés

Bajban az új Blu-ray védelem



|

Az átkozott firmware upgrade.

Hirdetés

Az új generációs videólejátszóknál - legyen szó akár HD DVD-ről, akár Blu-rayről - az a normális eljárás, hogy felhasználónak időről-időre frissítenie kell a lejátszó beágyazott szoftverét, hogy az kompatibilis legyen a legújabb védelmekkel. Hangsúlyozni szeretnénk: asztali lejátszókról van szó. Mindkét szabvány másolásvédelme (DRM - Digital Right Management, közelebbről az AACS - Advanced Access Content System) úgy lett kialakítva, hogy frissíthető legyen, ha a kiadók újabb feltörési módozatot találnak. Ráadásul a Blu-ray egy lépéssel tovább megy, mostanság vezetnek be egy újabb védelmet, az úgynevezett BD+-t, ezek pedig együttesen képesek arra, hogy megkeserítsék a "jogkövető magatartást tanúsító", azaz a filmeket az üzletben megvásároló, majd azt otthon a lejátszójukon megtekinteni kívánó felhasználók életét.

 

A Fantasztikus Négyes és a Holnapután kálváriája>>>

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.