Hirdetés

Barracuda LP: energiahatékony HDD-k a Seagate-től



|

A Barracuda LP merevlemezek nagy tárhelyet nyújtanak, miközben keveset fogyasztanak.

Hirdetés

 

barracuda-lp.jpg

Energiahatékony merevlemezekről és "zöld" HDD-kről már hallunk egy ideje. Ezúttal a Seagate egy egész szériát mutatott be, amely Barracuda LP (Low Power) névre hallgat, és a környezetbarát beállítottság állítólag nem vehető észre a teljesítmény rovására.

 

Az új, 3,5 hüvelykes HDD-k egy hagyományos merevlemezzel szemben 50%-kal kevesebb energiát használnak. A környezetbarát és energiahatákony tárolóknak nem csak az üzemi hőmérséklete lesz alacsonyabb, de használójának a fogyasztása is.

 

A Seagate a hatékony és "zöld" jelzők mellett a költségcsökkentéssel érvel még új szériája mellett, amelynek egyébként három tagja van. Az 5900 RPM-en működő HDD-k 32 MB-os cache-sel és 5,5 milliszekundumos átlagos keresési idővel érkeznek meg a boltokba az elkövetkezendő napokban világszerte, 1, 1,5 és 2 terabájtos méretekben. A tárolókról bővebb információ a Seagate honlapján érhető el.

 

greenharddrive.jpg
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.