Hirdetés

Beépített fogyókúra a HP fényképezőgépében



|

A HP Photosmart R927 digitális fényképezőgépe nemcsak 8 megapixeles felbontásával nyűgözi le tulajdonosát, de számos beépített effektust tartalmaz, amelyek közül az egyik soványabbá teszi a képen látható személyeket.

Hirdetés

A 8,2 megapixeles Photosmart R927 a HP-tól megszokott ezüstös házban érkezik, hátoldalán kellemesen nagy méretű, 3 hüvelykes LCD-kijelzővel. Méreténél fogva kényelmesen elfér akár egy ingzsebben is, noha némileg nehezebb, mint a mostanában piacra kerülő kompakt gépek.

HP Photosmart R927

A fényképezőgépet az amerikai MacWorld munkatársai tesztelték, és képminőségével kimondottan meg voltak elégedve. Nagyon jónak találták színhűségét, és a képek élességét, noha némelyik fotókon némi szokatlan torzulást tapasztaltak.

HP Photosmart R927
Az R927 érdekessége, hogy különböző szerkesztőfunkciókat tartalmaz azok számára, akik nem számítógépen, hanem rögtön a fényképezőgépen szeretnék retusálni képeiket. Beépített speciális effektusok segítségével például megöregíthetjük fotóinkat vagy átalakíthatjuk őket vízfestménnyé, esetleg képregényjellegűvé. A MacWorld munkatársai hasznosabbnak gondolták az színező funkciókat (fekete-fehér, szépia, színárnyalat), de a legmeghökkentőbb mindenképpen a slimming effektust találták, amely néhány kilóval "csökkenti" a fotókon látható személyek testsúlyát. Azonban óvatosan kell bánni a mesterséges fogyókúrával, ugyanis amennyiben túl sokat vettek le derékról, némelyik illetőnek természetellenesen elvékonyodott a feje.

A tesztelők méltatták az R927 panorámaképek készítését támogató funkcióját is. Összesen öt képet kombinálhatunk össze egy panorámává, és a fényképezőgép segít a megfelelő átlapolások illesztésében.

HP Photosmart R927
A legnagyobb problémának az elem élettartamát találták a MacWorld munkatársai. Mindössze 114 képet tudtak ellőni a teljesen feltöltött akkumulátorral, ami nagyjából a fele annak a mennyiségnek, amit más gépekkel készíthetünk. A használati időt nyilván tovább csökkenti, ha szerkeszteni is akarunk, tehát aki el akar merülni az effektusokban, jó, ha csomagol néhány extra akkumulátort is az útra.

A HP rengeteg fényképezési üzemmódot kínál azok számára, akik nem elégednek meg az automata beállításokkal, úgy hogy aki egy jól kezelhető, nagy felbontású digitális fényképezőgépre vágyik, nem jár rosszul a Photosmart R927-tel.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.