Hirdetés

Beépített WiFi-vel jön az új Raspberry Pi



|

A Pi 3 Model B-nél végre nem kell majd Ethernet kábellel vagy USB-s WiFi adapterrel szenvedni.

Hirdetés

Néhány hete már megszellőztették, hogy úton lehet a Raspberry miniszámítógépének legújabb kiadása, most pedig gyakorlatilag a hivatalos megerősítést is megkaptuk. Az FCC bejegyzései között ugyanis felbukkant a Pi 3 Model B, a következő generációs eszközön pedig már most jól látszik, hogy igyekeztek eddig hiányolt komponensekkel feldobni.

Hirdetés

A dokumentumok alapján a minigépbe végre beépített WiFi is került (feltehetően 802.11n-es), így nem kényszerülünk majd USB-s WiFi adapter, vagy ennek hiányában Ethernet kábel használatára, hogy csatlakozhassunk a hálózatra. Újdonság még a Bluetooth és a Bluetooth Low Energy támogatás, a többi részletet azonban a Raspberry Pi Foundation kérésére nem tárta a nyilvánosság elé az FCC.

A képek alapján azért persze megállapítható, hogy minden más nagyjából marad a régiben, továbbra is Broadcom processzor lesz integrálva a lapkára HDMI- és Ethernet csatlakozók, négy USB port és egy microSD foglalat társaságában. A gyártó nem kívánta kommentálni az információkat, a hírek szerint azonban már jövő héten sor kerülhet a Raspberry Pi 3 Model B hivatalos bemutatására, aminek egyre erősebb konkurenciával kell felvennie a versenyt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.