Hirdetés

Befejezi az XP és a Vista támogatását a Google Drive



|

A Dropbox után újabb felhőtárhely használata válik nehezebbé XP-n.

Hirdetés

Szép lassan eltűnik a már körülbelül két éve nem támogatott Windows XP, így nem meglepő módon az operációs rendszer mellett továbbra is kitartók most kaptak egy újabb rossz hírt: 2017. január 1-től kezdődően nem lesz támogatott a Google Drive kliensprogram a rendszerükön. Plusz Windows Vistán sem, de ez valószínűleg keveseknek jelent majd problémát.


Hirdetés


A bejelentés érdekessége, hogy a Dropbox azonos célú alkalmazásától eltérően a Drive szinkronizációs kliense jövő január után is jó ideig működőképes maradhat az érintett operációs rendszereken, a Google ugyanis nem fogja szándékosan szabotálni a legutolsó verziójának XP-n vagy Vistán való futtatását. A terméktámogatás megszüntetése jelen esetben annyit tesz, hogy a vállalat egyszerűen nem foglalkozik többé a szoftver továbbfejlesztésével az adott platformokon, ám ettől a belátható jövőben még működőképes marad a legutolsó kompatibilis kiadása.


Amennyiben egy szerveroldali változtatásnak köszönhetően üzemképtelenné válna a kliens, akkor a Windows XP-t használók vagy a webes felületen, vagy egy nem hivatalos kliensprogrammal kezelhetik majd a felhőtárhelyük tartalmát.


(Forrás: GHacks, Google)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.