Hirdetés

Bejelentés küszöbén az 1200 W-os Gigabyte ODIN GT tápegység



|

A Pro széria után a gyártó hamarosan a GT tápokkal is átlépi az 1 kilowattos határt.

Hirdetés

Konkrét megjelenési dátumot még nem tűztek ki a tajvani székhelyű cégnél, a kiszivárgott információk alapján azonban várhatóan napokon belül hivatalosan is elérhetővé válik a legújabb, 1200 W-os ODIN GT tápegység. A 2,5 kilogramm tömegű áramforrás igazi nagyágyúnak számít a tápok piacán, házon belül viszont nem ez az első, ekkora összteljesítményű típus. Az ODIN Pro 1200 W tesztlaborunkat is megjárta pár hónappal ezelőtt, és lényegében egyetlen egy negatívumot sem tapasztaltunk vele kapcsolatban. Kíváncsian várjuk, hogy a GT miképp fog teljesíteni, illetve élőben is szeretnénk látni, hogy a szoftveres vezérlést milyen módon valósította meg a gyártó.

 

gigabyte_odin_gt.jpg
 

 


A speciális szoftvert majd egy részletes tesztben mutatjuk be, addig is, hogy ne maradjunk száraz adatok nélkül, jöjjön pár megszokott tápos jellemző. Az 1200 W-nyi teljesítmény 4 darab 12 V-os ágon gyűlik össze, melyek közül a V1 és a V2 20, míg a V3 és a V4 36 amperrel terhelhető. Az össz. terhelés 99 A lehet, mely még a leggyorsabb processzorral és két dupla-GPU-s videokártyával felszerelt számítógépeknek is bőven elegendő. A 80 Plus minősítés révén magas hatékonyságra számíthatunk, a japán, minőségi kondenzátorok pedig hosszú távú élettartamot garantálnak. A belső alkatrészeket egy 140 mm-es ventilátor hűti, ami hőmérséklet-függő fordulatszabályzással rendelkezik. A 4 hőérzékelő dióda jóvoltából a rendszer egyéb hőfokait is figyelemmel kísérhetjük, a pontos értékek a táphoz mellékelt szoftver ablakában láthatók. A program egyébként egy USB-kábelen keresztül kapja az adatokat a táptól.


Az új ODIN GT is moduláris kábelelrendezést kapott, a grafikus kártyáknak például összesen 6 darab, 6+2 tüskés PCI Express tápcsatlakozás jut, míg a SATA-s meghajtókból akár 10-et is képes meghajtani az eszköz. Az egyéb perifériáknak 8, míg a kislemez-meghajtóknak további 4 csatlakozó biztosított. Az alaplapra illeszthető kábelek fixen kötődnek a táphoz.


Az ODIN GT 1200 W tehát hamarosan a boltok polcian is megtalálható lesz, nyitóára 80-90000 Ft közé várható.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.