Hirdetés

Belassított GeForce GTS 250-es videokártyák a Gainwardtól



|

Alacsonyabb órajelekkel próbál energiatakarékosságra sarkallni a felhasználókat a gyártó.

Hirdetés

A PCWorld online hasábjain többször is hírt adtunk az NVIDIA partnergyártóinak azon termékeiről, amelyek fejlesztése során az energiatakarékos működést tartották szem előtt. A középkategóriás G9x-es grafikus magok 55 nanométeres változataira épülő ún. "Green Edition" vezérlők az alapváltozatokhoz képest alacsonyabb üzemfeszültségen működnek, egyszerűbb nyomtatott áramkörre épülnek, továbbá az egyes komponensek órajelei is alacsonyabb értéken tetőznek.

 

gainward_geforce_gts_250_green.jpg
 

 


Úgy tűnik, a Gainward is szeretne csatlakozni a nemes eszméhez, ám a többiekkel ellentétben ők kicsit másképp képzelik el a környezetkímélő grafikus kártyák gyártását. Míg a versenytársak a feljebb említett recept szerint gyártják a "zöld" típusokat, addig a nemrég az AMD partneri viszonyt felbontó Gainward egy már meglévő  modellen hajtott végre olyan módosításokat, amelyek révén megalakíthatták az energiatakarékos termékcsaládot. A GeForce GTS 250 fejlesztésen alapuló újdonság egy az egyben úgy néz ki, mint a normál változat, a kiszivárgott kép tanúsága szerint sem a nyomtatott áramkör, sem pedig a kártya tápellátása nem változott. Egyedül az üzemfrekvenciákat érinti negatív irányú módosítás, a grafikus mag 45, a stream processzorok 324, míg a GDDR3-as modulok effektíve 200 megahertzzel üzemelnek lassabban. Hogy így mégis mekkora fogyasztásbeli különbség alakulhat ki a normál és az "energiatakarékos" változat között, azt nem tudni, remélhetőleg hamarosan a PCWorld stábja lehetőséget kap arra, hogy összevesse a két típust.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.