Hirdetés

Belépőkategóriás SSD a Crucial-től



|

Ha SSD-t szeretnénk, de nem kívánunk sokat költeni a meghajtóra, a Crucial olcsó meghajtója jó választásként szolgálhat.

Hirdetés

Ha SSD-t szeretnénk, de nem kívánunk sokat költeni a meghajtóra, a Crucial olcsó meghajtója jó választásként szolgálhat: a 64 gigabájtos modell a RealSSD C300 nevet kapta. A tároló már a legújabb, 6 gigabit per másodperces átvitelre alkalmas SATA interfészt támogatja, és a gyártó ígéretei szerint az olvasási sebesség elérheti a 355 MB/másodpercet is.

 

Azonban nem szabad elfelejteni, hogy ha csak 3 Gb/másodperces SATA csatolón használjuk, ez az érték jelentősen csökken, 265 MB/másodpercre, azonban ez a sebesség még így sem rossz; főleg, hogy a meghajtó körülbelül 120 angol fontba kerül, ami barátságosnak mondató ár egy SSD-ért.

 

A C300-nak létezik két nagyobb kapacitású testvére is, azonban szinte teljesen megegyezik azokkal: ugyanúgy MLC NAND flash memóriát és Marvell kontrollert használ. A kevesebb chip miatt viszont az olvasási sebessége lassabb, maximum 70 MB/másodpercet érhet el.

 

Ez egyébként még így is majdnem a duplája az Intel olcsó SSD-je (X25-V) által kínált tudásnak, ráadásul tárhely tekintetében is jóval többet ad a C300. A bruttó 121 angol fontba kerülő Crucial C300-zal jelenleg ilyen árkategóriában egyedül a Corsair Reactor SSD-je képes felvenni a versenyt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.