Hirdetés

Újfajta, érintésérzékeny egér a Microsofttól



|

Az eszköz segítségével immár drágán beszerezhető érintőképernyő híján is vezérelhetjük ujjunkkal a Windows 7-et.

Hirdetés

Las Vegasban, a 2011-es CES (Consumer Electronics Show) kiállításon a Microsoft bemutatta új multi-touch egerét, amellyel a felhasználók képesek lehetnek érintéssel vezérelni a Windows 7 operációs rendszerüket.

 

 



A hagyományos egerektől eltérően ugyanis a Microsoft Touch nem gombokkal, hanem egy olyan érintésérzékeny felülettel rendelkezik, amelyen a felhasználók mindössze ujjmozdulatukkal utasíthatják különböző műveletekre a gépüket. Azaz az eszköz használatával végrehajthatnak bármely eddig megszokott feladatot, de ezen felül egy, kettő vagy akár három ujjukkal olyan új mozdulatsorokat is létrehozhatnak, amelyek segítségével könnyebben elvégezhetik a legfontosabb feladatokat.

 

 

 



- Egy ujjal:
lépdelhetünk, pásztázhatunk egyes dokumentumok vagy oldalak között. Hüvelykujjunk használatával pedig előre vagy hátra navigálhatunk a webböngészők ablakai között.

- Két ujjal: kedvünk szerint rendezhetjük már nyitva lévő ablakainkat: nagyítva, kicsinyítve, igényeink szerint elrendezve azokat.

- Három ujjal: navigálhatunk az egész asztalon, előhozhatjuk az instant viewert (futó alkalmazások mininézete) vagy azonnal letakaríthatjuk az asztalt a futó alkalmazások tálcára helyezésével.

 

 

 



A Touch Mouse a Mouse 2.0 projekt részeként jöhetett létre amely során arra kerestek választ a mérnökök, hogy miképpen lehet kombinálni egy egér átlagos képességeit a multi-touch technológiával és így öt különféle prototípust alkottak meg.  A Mouse 2.0 projekt keretében megszületett első modellek különféle formában és eltérő multi-touch elképzelésekkel láttak napvilágot, de végül a “Cap-Mouse” kódnevet viselő Touch Mouse lett az az eszköz amellyel a vásárlók majd találkozhatnak az üzletek polcain.

 



A Touch Mouse a Microsoft közlése alapján 2011 júniusától lesz megvásárolható, előreláthatólag 20,000 forintos ajánlott fogyasztói áron. A termékre 3 éves korlátozott garancia vonatkozik majd.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.