Hirdetés

Bemutatkoztak az Intel új, 510 szériás SSD-meghajtói



|

Megérkeztek a gyors, 6.0 Gbps-os SATA interfészt támogató Intel SSD-k.

Hirdetés

Hosszas várakozás után az Intel hivatalosan bemutatta másodikgenerációs SSD-meghajtóit, amelyek az 510-es szériába tartoznak. Az adattárolók legfőbb újdonsága, hogy már a 6.0 gigabit per másodperces SATA interfészt is támogatják (az X25-M G2-es elődők csupán a 3.0 Gbps-os portot kezelték), és 34nm-es NAND flash memórialapkákat használnak.

 

A 2,5 hüvelykes SSD-k TRIM-támogatással rendelkeznek, becsült élettartamuk 1,2 millió üzemóra. Az Intel három év garanciát vállal rájuk, a véletlenszerű olvasási és írási műveletek tekintetében a műveletvégzések száma másodpercenként 20 000, illetve 8000.

 

 

 

 

Az Intel külön kiemelte, hogy az új széria szupergyors sebességet kínál a felhasználóknak, így a játékosok és a teljesítményre érzékeny felhasználók is nagy előnyét élvezhetik az új SSD-knek, amelyek nem csak a legjobb 10 000 RPM-es játékos merevlemeznél gyorsabbak, de két RAID-be kötött hasonló HDD-nél is.

 

Az 510-es szériába egy 120 és egy 250 gigabájtos modell tartozik. Előbbi 284 dollárba kerül, olvasási és írási sebessége 450, illetve 210 megabájt másodpercenként. A nagyobbik változat 584 dollárért lesz megvásárolható hamarosan, adatátviteli sebessége pedig 500 és 315 megabájt per másodperc.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.