Hirdetés

Bemutatta OLED vízióját az Audi (videó)



|

Az OLED alkalmazásának számos előnye van, nem mellesleg szép megoldások hozhatók ki belőle.

Hirdetés

Az Audi egyike volt azon cégeknek, amely elkezdett arról gondolkodni, hogy a LED technológiát miként tudná a gépjárműveiben is alkalmazni. A német gyártó már elég messzire jutott, mivel bemutatta két koncepcióautóját, az OLED fényekkel felvértezett R8-at és Q7-et. A lenti videóban látszik, hogy a kocsik a valóságban hogyan néznek ki.

 



A gyártó elmondása alapján a még fennálló hőmérséklet problémák miatt még pár évnek el kell telnie ahhoz, hogy az OLED technológiát a kereskedelmi forgalomban kapható autóknál is felhasználhassák. Ha megjelenik, akkor hasonló vizuális élmény azoknál is megvalósítható lesz, hiszen míg a hagyományos izzók helyigénye nagy, az OLED fényeket apró területekre is el lehet helyezni.

 

 

Ezen felül az OLED megvilágítás azért is előnyös, mert az izzók súlya kicsi, gyorsan felvillannak, csak nagyon kevés hőt termelnek, hosszú élettartalommal rendelkeznek, és nagyon kedvező az energiafogyasztásuk is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.