Hirdetés

Bemutatták az Amazon okostévéjét



|

A konzolként is használható Fire TV felhasználói az Amazon Instant Video mellett a Hulu, a Netflix, a YouTube és más népszerű tartalomszolgáltatók kínálatából válogathatnak.

Hirdetés

Új versenytársat kapott az Apple és a Roku okostévéje. Az Amazon szerdán mutatta be saját, 99 dolláros set-top boxát, az Amazon Fire TV-t, amely máris megrendelhető a cég webáruházában.

„Az a feladatunk, hogy kitaláljuk és egyszerűbbé tegyük [az eszközöket] a felhasználók számára” – hangsúlyozta Peter Larsen. Az Amazon alelnöke szerint a ma kapható készülékek három legnagyobb fogyatékossága a keresés, a teljesítmény és a „zárt ökoszisztéma”, de az ő hardverük ezekre a problémákra is megoldást kínál.

Hirdetés

Ami a teljesítményt illeti, a Fire TV-be egy négymagos processzor és 2 GB RAM került. Az Amazon szerint a készülék háromszor olyan gyors, mint az Apple és a Roku legújabb modelljei. Az internetkapcsolattal ellátott doboz egy apró távirányítóval vezérelhető, és a hangkeresést is lehetővé teszi.

A Fire TV szoftverplatformja a Google Android operációs rendszerére és a HTML 5 szabványra épül, ami jelentősen megkönnyítheti a külsős cégek számára, hogy saját alkalmazásokat fejlesszenek az eszközre. A vállalat igyekszik elkerülni a zárt ökoszisztémából adódó problémákat, ezért több tartalomszolgáltatóval is partneri szerződést kötöttek. „Máris tonnányi tartalmunk van” – hangsúlyozta Larsen. A Fire TV-n az Amazon Instant Video mellett a Hulu, a Netflix, a YouTube, a Vimeo, az MLB.tv és az NBA alkalmazásai is használhatók. A cég azt ígéri, segítséget nyújt a felhasználóknak abban, hogy a lehető legkedvezőbb áron férhessenek hozzá az őket érdeklő tartalmakhoz.

Az Amazon számos extrát is kínál azoknak, akik megvásárolják a set-top boxot. Köztük egy fotóalkalmazást, amely lehetővé teszi, hogy a felhasználók a TV-jükön is megnézzék azokat a mobiltelefonnal készített képeiket, amelyeket feltöltöttek az Amazon Cloud Drive-ra, és a Fire tabletekről ismert X-Ray-t, amelynek segítségével különféle, a filmekkel kapcsolatos információk között tallózhatnak videónézés közben.

A Bezos-birodalom az egyre nyereségesebbé váló gamerpiacból sem szeretne kimaradni, ezért „konzol kapacitásokkal” is felruházta a Fire TV-t. A dobozhoz 39,99 dollárért egy, a Microsoft Xbox One-éhoz hasonló kontrollert is vehetnek a felhasználók, amely mellé 1000 Amazon coin – a vállalat saját virtuális valutája – is jár; ezeket játékvásárlásnál lehet majd felhasználni. Az Amazon kimondottan olcsón, 1,85 dollár körüli áron adja majd a játékokat, de több mint ezer címet ingyen is letölthetnek a játékosok.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.