Hirdetés

BenQ E2200HDA: Olcsó full HD!



|

A BenQ E2200HDA legfontosabb tulajdonsága, hogy 21,5 hüvelykes léte ellenére 1080p full HD-felbontásra képes, mindezt majdnem potom 40 ezer forintért.

Hirdetés

A BenQ új, 21,5 hüvelykes, a full HD specifikációinak minden tekintetben megfelelő monitort nagy húzásnak tartjuk. Már csak azért is, mert az 1920×1080 képpont felbontás és a 16:9 képarány egyedülállónak számít a monitorok piacán (a korábban tesztelt 22 hüvelykes Lenovo L220x képaránya 16:10, felbontása pedig 1920×1200), a 40 ezer forint alatti vételár pedig különösen kedvező – főleg, hogy a készülék kívülről is nagyon igényesen van megtervezve.

 

1009benqa.jpg
 


Ennyi pénzért a panel természetesen TN+ technológián alapul, illetve a bemenetek között is csak a VGA található meg (utóbbi különösen akkor probléma, ha nagy felbontású, HDCP-védelmet igénylő képet szeretnénk átvinni a kijelzőre). Ennek ellenére a monitor kiválóan alkalmazható játékokhoz, illetve tömörített 1080p HD filmekhez egyaránt – amelyeken nincs HDCP. Újdonság, hogy a monitorban négy helyett csak két CCFL-cső végzi a háttérvilágítást, ezáltal az eszköz kevesebbet fogyaszt és kevesebb hőt termel.


A gyakorlati felhasználás során az E2200HDA az analóg átvitel ellenére borotvaéles és színekben gazdag képet adott teljes felbontásban. Kevésbé voltunk megelégedve a látószöggel, különösen a horizontális forgástengely irányában, de ez a TN panel sajátossága – ahogyan az is, hogy az 5 ezredmásodperces (B2B) válaszidő bőven elegendő játékokhoz.


Azoknak, akik hiányolnák a DVI és HDMI 1.3 bemeneteket, érdemes megvárniuk az E2200HD változatot, amely a licencdíjak miatt sajnos drágább lesz, mint a most bemutatott változat.

 

1009benqb.jpg
 



 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.