Hirdetés

Béta változatban az első 3D AVerMedia TV tunerek



|

NVIDIA 3D Vision Kit kell a látványhoz, no meg egy PC.

Hirdetés

Az idei IFA hírei alapján különösen egyértelmű, hogy a 3D a szórakoztatás következő nagy durranása, ami nem csak a mozikban, de házimozi rendszerekben, plazma és LED tévékben vagy akár 3D noteszgépeken, PC-n is visszaköszön. Persze egy 3D TV egyelőre nagyon drága (mintegy 600 000 forint) és itthon tévéadások sem állnak rendelkezésre, így a PC tulajdonosok először valószínűleg kisebb befektetéssel, számítógépük bővítésével lépnének be erre az új területre.

 

AVer MediaCenter 3D
AVer MediaCenter 3D

 

A 3D TV adásban a két szemnek szánt kép egymás mellett kerül sugárzásra,
így horizontálisan felére csökken a felbontás

 

Az itthon is meglehetősen ismert AVerMedia kiadta TV szoftvere, az AVer MediaCenter 3D béta változatát, melynek segíségével PC-n is belekóstolhatunk a térhatású tévézésbe, persze csak megfelelő adás birtokában. A hazai MinDig TV-n, azaz DVB-T-n is terveznek 3D adásokat, ám egyelőre pontos terv nem ismert, analóg adás biztosan nem lesz. Ha viszont eljön az alkalom, akkor az AVerTV TwinStar PCI-E, AVerTV Duo Hybrid PCI-E II, AVerTV CaptureHD vagy AVerTV TwinStar modellek valamelyikének megvásárlásával és a szoftver ingyenesen letölthető új, 3D-s változatával indulhat a térhatású házitévézés. Természetesen szükségünk lesz a megfelelő szemüvegre (NVIDIA 3D Vision Kit), egy 3D támogatással bíró grafikus kártyára és 3D kompatibilis monitorra is, azaz PC-n sem ússzuk meg befektetés nélkül, de jóval olcsóbban jöhetünk ki, mint házimozi alapokon.

 

A tunerhasználat előnye, hogy - ellentétben sok tévével - az adás rögzítésére is lehetőség van, sőt, az AVerTV TwinStar PCI-E és AVerTV Duo Hybrid PCI-E II esetében egyszerre két adást is felvehetünk. A PC World teszt tapasztalatai szerint valóban olcsóbban kiépíthető PC-s alapokon egy működő 3D rendszer, ám a minőség kívánnivalókat hagyhat maga után. A 3D megjelenítő az, ami alapvetően befolyásolja a képi élvezet mértékét, így egy gyengébb LCD monitor vagy projektor jó grafikus kártya és tuner mellett is adhat igen gyenge eredményt, vásárlás előtt próbáljuk ki a monitor 3D képességeit egy üzletben!

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.