Hirdetés

Betilthatják a Radeon R9 Fury X-et



|

Az Asetek az AMD-vel és a Gigabyte-tal is le akarja állíttatni az eladásokat.

Hirdetés

A folyadékhűtéses megoldásokkal foglalkozó Asetek a hírek szerint arra hívta fel az AMD figyelmét, hogy szüntesse be a Radeon R9 Fury X videokártyájának a forgalmazását. Ugyanilyen figyelmeztetést küldtek a Gigabyte-nak is, a GeForce GTX 980 Water Force kapcsán. 

Hirdetés

Mindkét grafikus vezérlőben közös, hogy gyárilag a Cooler Master folyadékhűtésével vannak felszerelve. A Cooler Master pedig épp az a cég, amely szabadalmi jogsértések és a termék kapcsán perben áll az Asetekkel. 

A Radeon R9 Fury X és a Gigabyte GeForce GTX 980 Water Force a Cooler Master Seidon 120M egyik verzióját használják. 

Ezt a terméket az amerikai bíróság már tiltólistára tette szabadalmi jogsértés miatt. Az Asetek a Seidon, a Nepton és a Glacier termékeket hasonló probléma miatt már levetette a polcokról. 

A bíróság arra kötelezte a Cooler Mastert, hogy minden egyes érintett termék kapcsán az árbevétel 14,5 százalékát jogdíjként fizesse ki az Aseteknek. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.