Hirdetés

Bezárja az egyik legnagyobb HDD-gyárát a Seagate



|

Jelentősen csökkenti a merevlemezek gyártási mennyiségét az óriásvállalat.

Hirdetés

Nincsenek könnyű helyzetben a merevlemezekkel foglalkozó cégek, amit jól jelez, hogy a Seagate eldöntötte: bezárja az egyik legnagyobb gyárát. 

Hirdetés

A HDD-ipar egyik legnagyobb szereplője a Suzhouban, Kínában lévő gyáregységét állítja le, ezzel jelentős mértékben csökkenti a legyártott merevlemezek számát. 

Mindezzel a cég optimalizálni akar: a negyedévente legyártott 55-60 millió HDD helyett a jövőben csak 35-40 millió készülhet. A kereslet-kínálat régóta téma a szektorban, és most ismét az lett, miután a hagyományosabb adattárolókkal szemben megcsappant az igény. Az SSD-k egyre jobb teljesítményével és csökkenő árával a legtöbb laptopba már SSD kerül, esetleg eMMC. 

A helyzetre válaszul a Seagate a korábbi 8000 dolgozó után most ismét elbocsát 2200-at. A bezárandó gyárat a Maxtor tulajdonának részeként szerezte a Seagate, de nem tudni, hogy mit csinál vele. Az biztos, hogy SSD-k gyártására nem áll át, ugyanis túl sok gépet kellene kicserélni. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.