Hirdetés

BIOS-frissítéssel is segít a túlmelegedő kártyáin az EVGA



|

A korábban beígért hővezető padokat BIOS-frissítéssel is kiegészítenék, hogy elkerüljék a túlmelegedést.

Hirdetés

Egy drága videokártyánál sosem jó hír a túlmelegedés. Nemrég az EVGA GeForce GTX 1070 és 1080 FTW modellekről derült ki, hogy hajlamosak erre, és akár tönkre is mehetnek. 

Hirdetés

Eleinte úgy tűnt, hogy a GTX 1070 és 1080 FTW szériák érintettek a problémában, azonban az EVGA kiterjesztette az erőfeszítéseit a GTX 1060-ra is, a 3 és a 6 GB-os verzióra egyaránt. Azt nem tudni, hogy ezekkel a videokártyákkal is van-e probléma, vagy csak biztosra akar menni a vállalat. 

Az EVGA első körben egy közvetlenül osztott, ingyenes hővezető paddal igyekezett volna megoldani a problémákat, azonban most tovább ment. 

A napokban olyan BIOS-frissítésre lehet számítani az érintett grafikus vezérlőkhöz, amely megfelelően állítja be a ventilátor sebességét ahhoz, hogy az minden alkatrészt jól tudjon hűteni. 

Értelemszerűen mindez sajnos magasabb zajszintet eredményez majd, de legalább a túlmelegedés elkerülhető lesz. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.