Hirdetés

Biztonság az IBM processzorokban



|

Az IBM új titkosító eljárása megvédi a processzoron áthaladó adatokat

Hirdetés

Elsősorban mobiltelefonokban, tenyérgépekben, digitális médialejátszókban veszik majd hasznát a nemrég bejelentett, sokrétű technológiának.

A vállalat beszámolója szerint a Secure Blue nevű titkosítás teljesen testre szabható attól függően, hogy azt háztartási elektronikai, orvosi, vagy épp digitális médialejátszóban alkalmazzák, de akár állami érdekű szoftverekről is lehet szó. Például erősíthetik a titkosítás mechanikai támadások elleni védelmét arra az esetre, ha a processzor fizikai behatásoknak lehet kitéve, illetve szót ejtettek a hővédelemről is, például ha a támadó le akarná olvasztani a lapkát védő külső burkolóanyagot, hogy hozzáférjen a belső alkatrészekhez. Sőt, a védelmet akár röntgensugár ellen is felkészíthetik.

"Ha a technológiát beépítenénk egy BlackBerry-be, ami a repülőtéren a röntgenes csomagellenőrzésen megy keresztül, a felhasználó kikapcsolhatná a 'röntgen támadások' elleni védelmet. A chip elhelyezése szabadon választható, ahogy az is, hogy mely memória elemeket helyezzen a rendszer védelem alá, és melyeket ne", mondta Tim Ravey, az IBM Technológiai Együttműködési Megoldások részlegének alelnöke.

A titkosító eljárás néhány extra áramkör elhelyezését teszi szükségessé a mikroprocesszorban, ami pár százalékkal megnövelheti annak felületét, de nem befolyásolja teljesítményét. Az IBM hamarosan elkezdi a technológia beépítését Power processzoraiba, illetve felajánlja más gyárak számára is annak használatáta.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.