Hirdetés

Blu-ray: 400 millió lemez 2011-ben, 2 milliárd 2014-ben



|

A DVD-k térvesztésével egyre nagyobb piaci szerepet töltenek be a Blu-ray típusú médiák.

Hirdetés

A Blu-ray-lemezek viszonylag lassan érkeznek meg a piacokra, és a sokak által remélt árcsökkenés sem halad abban az ütemben, mint azt szeretnék. Ennek ellenére a DVD-k térvesztése egyértelmű, a BDXL szabvány pedig gyorsan csökkentheti a hagyományos Blu-ray-lemezek árát.

 

A Futuresource jóslatai szerint 2011-ben már 400 millió olyan BD-lemezt adnak majd el, amelyre valamilyen médiatartalmat rögzítettek (tehát nem írható lemezekről, hanem például filmekről van szó). A felmérés tovább megy, és kimondja, hogy 2014-re több, mint 2 milliárd ilyen lemez talál gazdára.

 

A Futuresource véleménye szerint a 3D-s televíziók terjedése is nagy ugrást jelent a Blu-ray számára, hiszen a 3D-s Blu-ray-filmek iránt is egyre nagyobb igény mutatkozik. 2012-től várhatóan óriási kereslet jelenik majd meg ebben a szektorban. A jelenlegi vélemények szerint a gyártóknak növelniük kell a termelést, ugyanis két év múlva már hiány mutatkozhat a piacon.

 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.