Hirdetés

Blu-Ray és HD-DVD csata: döntetlen?



|

A HP szabadságot ad a választásban. Új HD-képes PC-t mutattak be a CES-en.

Hirdetés

A Consumer Electronic Show alkalmával több új HP konfiguráció is bemutatásra került Las Vegasban. Olyan különlegességgel is jelentkezik a cég hamarosan az Egyesült Államokban, mint a kifejezetten nagy felbontású videózásra és multimédiához ajánlott HP Pavilion Slimline s3330f PC. Érdekes, hogy ugyan korábban a HP egyértelműen a HD DVD és a kapcsolódó tartalom szabványok mellett foglalt állást, de nem zárja ki a lehetőséget, hogy az ellenlábas technológiával készült filmeket is élvezhessék az s3330f vásárlói. A 949 USD induló árú konfigurációit mind HD DVD, mint Blu-Ray meghajtóval rendelhetjük, úgy tűnik, hogy még egyáltalán nem dőlt el a formátum harc.

 

hpdesktop.jpg


Hazánkban még kevesen rendelkeznek HD házimozi lejátszásra alkalmas eszközökkel, hogy a honosított filmek hiányáról ne is beszéljünk. Nyugat-Európában azonban ez nem jelent gondot, egyaránt kaphatók filmek mindkét korongon. Eddig általában Blu-Ray-en jelentek meg nagyobb számban, azonban a HD DVD mára szinte behozta a hátrányt olyan címek piacra dobásával, mint az ősszel megjelent Star Trek Original Series HD. A verseny tehát koránt sincs még lezárva, így sok gyártó - mint a HP is - szabadságot ad vásárlóinak a választásban. Meglehet, hogy nem hirdetnek majd győztest ebben a versenyben, hanem a mindkét formátumot kezelő meghajtók jelentik majd a megoldást.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.