Hirdetés

Blu-ray és HD-DVD egyszerre



|

Hirdetés

A Samsung üdvözölné egy egységes formátum megjelenését, azonban egyre valószínűbb hogy ez a közeljövőben nem valósul meg, így a cég a saját kezébe veszi a dolgokat.

A vállalat szórakoztató termékekért felelős részlegének elnöke, Choi Gee-sung a Financial Times-nak adott interjújában jelentette be a fentieket, majd elmondta: "Nem lesz egyszerű, de jövőre már meg fog jelenni a megoldásunk. Egyébként a felhasználók helyzete túlságosan zavaros lenne."

Hogy miért csatáznak a vállalatok a következő generációs médium körül, az érthető: akinek a formátuma végül győztesen kerül ki a harcból, az éveken át jogosult a piac összes szereplőjétől jogdíjakat begyűjteni. A formátumháború nagy vesztesei a fogyasztók lehetnek, egyrészt mert akár olyan faramuci helyzet is kialakulhat, hogy az új generációs lemezek lejátszásához kétféle lejátszóra lesz szükségük.


Erre a problémára kíván megoldást nyújtani a Samsung, amely maga egyébként a Blu-Rayt támogató konzorcium tagja. Azzal, hogy a Samsung mindkét formátumot támogató lejátszót dob a piacra, a vállalat jelentős előnybe kerülhet versenytársaival szemben ezen a többmilliárd dolláros piacon.

Amint az ismert, jelenleg két következő generációs optikai adathordozó-formátum létezik, megosztva az elektronikai iparág szereplőit, valamint a filmstúdiókat is. A Blu-Ray mögött olyan támogatók sorakoznak, mint a Sony, a Panasonic, a Sharp, a Philips, a Dell, az Apple vagy a HP, míg a rivális HD-DVD lemezeket a Toshiba, az Acer, az NEC és a Sanyo részesítené előnyben. A Sony és a Toshiba részéről történtek egyeztetések egy egységes formátum létrehozásáról, azonban a tárgyalások végül záronyra futottak.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.