Hirdetés

Blu-ray formátumváltozás



|

Nem fogják lejátszani a Blu-ray lemezeket a régebbi eszközök.

Hirdetés

Pozitív, hogy nem kell több lejátszót tartanunk a megbízható hibridek megjelenéséig, ugyanakkor észben kell tartani, hogy jelenleg a PlayStation3 kivételével a Blu-ray lejátszókat nem látták el bővíthető kompatibilitási lehetőségekkel, így például októbertől a jelenlegi tulajdonosok nem élvezhetik majd az internet-kapcsolódási és egyéb interaktivitást növelő lehetőségeket (amelyekről egyelőre nem sokat tudunk).

 

A CES-en a Blu-ray képviselői azt nyilatkozták, hogy jelenleg a PlayStation3 az egyetlen lejátszó, amelyet megvásárlásra javasolnának a platform közelgő változásai miatt. A jelenlegi lejátszók tehát (amelyeket vígan árul a Sony, a Samsung, a Panasonic és a Pioneer) Profile 1.0-val bírnak, így le tudják játszani majd a jövőben kiadott lemezeket, de a bónusz anyagokat, amelyek az 1.1-es verziótól várhatók, már nem. Várhatóan októberben érkezik a Profile 2.0, amelyek már internet-hozzáférést is biztosítanak majd - de csak a Profile 2.0 lejátszókon.

 

Hogy miért árulják akkor a Blu-ray lejátszókat? A gyártók természetesen a HD DVD szabvány támogatóira fogtak mindent, hiszen míg tart(ott) a formátumháború, nem maradhattak le.

 

Azt javasoljuk kedves olvasóinknak, várjanak még a Blu-ray lejátszó vásárlásával.

 

 

 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.