Hirdetés

Blu-ray írót készít a Plextor



|

Az ősszel boltokba kerülő meghajtó DVD-t és CD-t is ír, igaz, nem túl gyorsan

Hirdetés

A belső kialakítású, ATAPI csatolójú PX-B900A azonban nemcsak Blu-ray lemezek írására képes. Tulajdonképpen egy sokoldaú dupla rétegű DVD-író bújik meg benne, amely egyaránt elboldogul a 12 és 8 centiméteres nyersanyagokkal. Az írás folyamatosságáról a beépített 8 megabájtos puffer gondoskodik. A készülék 8-szoros tempóban írja a DVD+R/-R és DVD+RW lemezeket, 6-szoros sebességgel a DVD-RW újraírhatókat, 4-szeressel mindkét dupla rétegű formátumot, és 5-szörös sebességgel a DVD-RAM-okat. A CD-ket 24-szeres, az újraírható CD-RW lemezeket 16-szoros sebességgel égeti.

"El vagyunk ragadtatva, hogy piacra dobhatjuk első Blu-ray meghajtónkat", nyilatkozta Rudy De Meirsman, a cég marketingvezetője. "A Plextor hosszú múltra tekint vissza, ami a kiváló minőségű, prémium kategóriás optikai egységeket illeti, és ez alól nem lesz kivétel az új PX-B900A sem. Ez a termék a Blu-ray technológiára épülő új Plextor meghajtócsalád első tagja."

A Blu-ray technológia egyike a következő generációsként számon tartott optikai tárolási formáknak. Nevét a lemezeket olvasó és író lézersugár kékes színéről kapta. A Blu-ray lemezek kapacitása jóval nagyobb, mint a jelenlegi DVD-ké: az egyrétegű 25 gigabájt, míg a kétrétegű közel 50 gigabájt adat tárolására képes.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.