Hirdetés

Börtönből mehet nyugdíjba egy volt Intel alkalmazott



|

A mérnök bűnösnek vallotta magát a kémkedési ügyben.

Hirdetés

A Reuters beszámolója szerint pénteken a 36 éves Biswamohan Pani bűnösnek vallotta magát az ellene felhozott ipari kémkedés ügyében, az úriember ugyanis 2008 júniusában számos értékes Itanium processzorokkal kapcsolatos dokumentumot töltött le az Intel szervereiről, miközben már a rivális AMD-nél dolgozott.


Utóbbi tényállásról az Intel illetékesei ráadásul nem is tudtak, hiszen a bűncselekmény a két munkakör betöltése közti – jelen esetben csak elméletben átmeneti - időszakban történt. Természetesen a Santa Clara-i vállalat az adatlopás felfedezése után azonnal értesítette a rendőrséget, a nyomozók pedig gond nélkül megtalálták Pani lakásában a kérdéses dokumentumokat.


Az Intel eredeti állítása szerint a volt mérnök 1 milliárd dollárnyi kárt okozott tettével, ám ezen becslést mára 200-400 millió dollárra csökkentette a gyártó. Az FBI állítása szerint nincs bizonyíték arra, hogy az AMD-nek bármiféle köze lenne az ügyhöz, Pani a jelek szerint saját szakállára dolgozott.


A mérnök perében 5 vádat emelt az ügyész, mindegyikért egyenként legfeljebb 20 év börtönbüntetést kaphat az alperes.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.