Hirdetés

Borzalmas helyzetben a notebook-piac



|

Az elmúlt évtizedben soha nem volt ekkora visszaesés, mint most.

Hirdetés

Senki nem hitte korábban, hogy egyetlen termék képes lesz megborítani az asztali PC-k piacát, sőt, a notebookokét is. Mindez mégis megtörtént, a valóságot pedig az IHS iSuppli elemzői statisztikákkal is igazolták. A tabletek tarolnak, és átalakítják a teljes szektort. 

2013. második negyedéve a notebookos eladásokat tekintve olyan rossz volt, hogy a helyzet a legrosszabb, ami az elmúlt 10 év során valaha fennállt. Most történt meg ugyanis 2002. óta először, hogy a második negyedéves eredmények visszaesést mutattak az első három hónap után. Nem is kicsit, ugyanis az értékesítések 6,9 százalékkal csökkentek, ami azért különösen fájó az ágazatnak, mert az első negyedév lazább kezdése után komoly erősödés szokott a jellemző lenni. 

A csökkentés mértéke egyébként felülmúlta az eddigi legnagyobb növekedés arányszámát is, ami 6,5 százalék volt korábban. A piac szereplői most reszkető lábakkal reménykednek, hogy a harmadik negyedév nem lesz még rosszabb, és az iskolakezdés segít rajtuk. A PC-s piac eközben még gyorsabban száguld a gödör felé. 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.