Hirdetés

Brother DCP-7045N teszt



|

Kiszámítható irodai teljesítményt és hosszabb jótállást kínál a Brother monokróm lézeres multifunkciós nyomtatója

Hirdetés

Egykor minden számítástechnikai eszköz tartózkodott a stílusos, megjelenéstől. Különösen elmondható ez a nyomtatókról, a különféle szürkéket váltogató burkolatok ma már végletesen nem illenek egy modern bútorzatú nappaliba. A Brother DCP-7045N ipari megjelenését szemlélve úgy tűnhet, hogy gyártója még mindig nem indult el a stílus útján, holott egyes más modelljei különösen jól néznek ki (érdemes megnézni a Brother MFC-6490CW és Brother DCP-770W teszteket). Másik oldalról megvan az előnye annak, hogy eltökélten maradnak a tradicionális megjelenésnél, így ugyanis a fejlesztők kénytelenek a belső erényekre koncentrálni.

 

 

 

brother dcp 7045n multifunkcios lezernyomtato
 

 

 

Semmi túlzás, semmi látványosság tehát, a DCP-7045N tehát egy a földön két lábbal álló kis irodai multifunkciós, mely csak monokróm nyomtatást tesz lehetővé. Az irodai környezet miatt nagyon hasznos az Ethernet csatlakozás, így megosztható a készülék használata a helyi hálózaton. A három éves garanciaidőhöz viszonyítva megindokolható árba azért belefértek olyan extrák is, mint a hálózati menedzsment szoftver, minek révén a rendszergazdák fél szemüket állandóan a nyomtatón tarthatják. 35 lapos eredeti adagoló segíti a több lapos nyomatok másolásában és szkennelésében. Mellékelnek hozzá OCR alkalmazást és egyszerűen olvashatunk be képi formátumban vagy dokumentumba, optikai karakterfelismeréssel (OCR szoftver mellékelve).

 

PCL 6 nyomtatónyelvet támogat a Brother DCP-7045N, beépített memóriája 32 MB. 250 lapos papírkapacitása sok kis irodában elég lehet, de a szegényes, kis kapacitású kimeneti tálca nem nyűgözött le minket, nagyon gyakran kell a printerre néznünk, hogy ne lépjen fel torlódás.

 

22 lap/perc a készülék névleges teljesítménye, valós nyomtatási sebessége a mérések értelmében 17,1 lap/perc. Névleges sebesség kategóriájában több készülék megelőzi valós teljesítményben, ugyanakkor szövegkontúrban lézernyomtató viszonylatban is a jobbak közé sorolhatjuk. Akár a legtöbb monokróm lézernyomtató, a DCP-7045 is kiváló szövegek és prezentációk készítésében, ugyanakkor a fotók részleteinek reprodukálásában már kevéssé. Ez persze nem túl meglepő egy monokróm lézernyomtatótól és nemigen találnánk olyat, aki fotók kinyomtatásához keresne ilyen készüléket.

 

Nem sebességbajnok a DCP-7045 és nem néz ki túl izgalmasan, ellenben stabil szolgáltatást és teljesítményt ad és hálózatról menedzselhető. Kiszolgálja az irodai igényeket, nagy kapacitású toner kazetta is kapható hozzá és három éves garanciaideje több, mint amit hasonló készülékhez más gyártók adnak.

 

 

Névjegy

 

Termék: Brother DCP-7045N

Forgalmazó: Kvint-R Kft

Ár: 74 880 Ft

Web: Brother DCP-7045N

 

 

 

Adatok

 

  • 22 oldal/perc nyomtatási sebesség
  • 2400×600 dpi maximális felbontás
  • Ethernet (10/100 Base-TX) és USB2 csatlakozás
  • PCL6 és BR-Script 3 nyomtatónyelvek
  • 32 MB beépített memória
  • 2 soros, 16 karakteres LCD kijelző
  • Közvetlen szkennelés e-mail-be, képbe, fájlba vagy dokumentumba szöveges formában (OCR)
  • 256 fokozatú szürke árnyalat képzés
  • Toner takarékos üzemmód
  • 428×396×304 milliméteres befoglaló méretek
  • 3 év jótállás
  • Meghajtóprogram Windows, Mac és Linux rendszerek alá

 

 

 

Értékelés

 

Brother DCP-7045N

Előny: Jó irodai nyomatminőség, meghajtóprogramok gyakorlatilag minden elterjedt operációs rendszer alá, hálózatról menedzselhető, 3 éves jótállás

Hátrány: Szerény megjelenés, kicsit magas ár

Teljesítmény: 3,5

Szolgáltatás: 3,5

Ár/érték: 3,5

 

 

Szeretne még több nyomtató tesztet, tippet, trükköt és hasznos ötletet olvasni?
Irány a PC World Nyomtatóbázis!

 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.