Hirdetés

Brother MFC-5460CN



|

Időnként elmélázik, de roppant sokoldalú és olcsó eszköz a Brother multifunkciósa

Hirdetés

Legyen alkalmas dokumentumokhoz, fotókhoz, faxoljon és szkenneljen, másoljon is. A Brother univerzális harcosa mintegy 44×39 centiméteren nyújtja mindezt. (A fotónyomtatásra kihegyezett modellel is rendelkezik a gyártó, a dupla képernyős és wifis Brother DCP-770W teszt itt olvasható) A gépet személyi használatra vagy kis irodába ajánlja a gyártó. Találunk benne természetesen egy nyomtatót, és a felhajtható apolvasófedélen egy automatikus egyedi adagolót is, amely 35 lapig mentesít minket az adagolás terhe alól. Egy 100 lapos univerzális papírkazettával oldotta meg a gyártó a médiaadagolást, legyen szó irodai vagy fotós papírról. Előnye, hogy kivehető, hátránya, hogy nem áll rendelkezésre külön tálca, így babrálnunk kell vele, valahányszor papírméretet váltunk (például fotónyomtatáskor). Használhatjuk USB- vagy Ethernet-csatlakozáson is a készüléket, és nemcsak a nyomtatást, hanem a gép gyakorlatilag minden szolgáltatását, például a faxot vagy a szkennert is.

 

Önálló funkciók, leginkább irodába

 

Memóriakártya-olvasó és PictBridgecsatlakozás is helyet kapott a készüléken, amelyről számítógép nélkül is képes nyomtatni. Ebben nincs segítségünkre színes képernyő, csak egy kétsoros szöveges kijelzőt építettek a kezelőpultba. A fotók kiválasztása nehézkes: csak indexképek nyomtatása és sorszámok begépelése útján lehetséges. Maga a másolás alapvető, mindennapi feladat, amelyet elég szabadon gyakorolhatunk. Segítségünkre van a dokumentumadagoló, amely jól és halkan működik (persze csak gyűretlen és kapocsmentes papírokkal), emellett nagyíthatunk-kicsinyíthetünk, egy lapra másolhatunk 2 vagy 4 oldalt és nyomtathatunk 3×3 lapos posztert is. Még ma is fontos része az irodai mindennapoknak a fax, amelyben esetünkben egy 480 oldalas memória is helyet kapott. Faxot a hálózaton csatlakoztatott multifunkcióson keresztül is tudunk küldeni, a Brother faxszolgáltatása beépül nyomtatóink közé.

 

 

brother mfc-5460cn paperport dokumentum kezelo
 

 

Beolvasott dokumentumaink rendszerezésére, kezelésére
szolgál a mellékelt PaperPort alkalmazás

 

Lézerszint alatti költségek

 

A Brother fejlesztette, piezo alapokon nyugvó rendszer fix fejjel kombinál négy külön tintapatront, ami kedvező üzemeltetési költségeket biztosít. A nagy kapacitású (1000 oldalas) fekete patronnal 6 Ft alatti egy monokróm A/4-es szövegoldal költsége, amely jobb, mint a legtöbb lézernyomtatóé. 5%-os színenkénti telítettség mellett egy színes oldalra (CMYK egységcsomaggal számolva) kevesebb mint 24 forintot kell költenünk. Hozzátartozik a képlethez, hogy a konstrukció jellegéből eredően erősen függ a tintafogyasztás (illetve a szervizcélokra, például fejtisztításra elhasznált tinta mennyisége) attól, hogy milyen időközönként nyomtatunk. Mindennapos, rendszeres terhelés esetén nyerhetjük ki a legtöbb tintát a patronokból.

 

Minőség és teljesítmény

 

A Brother MFC-5460CN jó kontrasztot ad monokróm és színes dokumentumoknál, grafikáknál normál papíron is, a lézeres nyomatoktól a szövegkontúrok tartásában marad el. Fotónyomtatáskor egy korrekt, négy alapszínű minőséget produkál (természetesen fotópapírra), de érdemes ilyenkor csak a legjobb módban dolgozni, mert normál fotóbeállítással előfordulhatnak hibák. Nyomtatási sebesség terén a készülék elmarad a versenytársaktól, illetve sokszor előfordul tisztító-inicializáló járat közvetlenül nyomtatás előtt. Dokumentumok esetén érdemes a gyors normál (és nem a normál) beállítást használni, így sok időt takaríthatunk meg, gyakorlatilag azonos minőség mellett.

 

 

brother mfc-5460cn tintaugaras multifunkcios

 

 Brother MFC-5460cn

 

Tapasztalataink szerint megbízhatóságban azért kissé elmarad a lézeres vagy üzleti tintasugaras megoldásoktól az MFC-5460CN. A fej gyakran szorul tisztításra (fotónyomtatás előtt célszerű kézzel indítani egy tisztítást), amely hátráltathatja a munkát. Kicsit gyűrött papír vagy az átlagosnál vastagabb, keményebb fotómédia esetén előfordult papírelakadás. A beépített lapolvasó 1200×2400 dpi felbontása több mint elegendő, nemcsak az irodai dokumentumokhoz és faxokhoz, hanem papírképek beolvasásához is. Gyengesége, hogy mélységben nem lát, így a könyvgerincek mentén elmosódnak a betűk. Önálló másolatokat legfeljebb 1200 dpi felbontással készít, a kezelőpanelen beállított minőségtől függően. Szkennerként hálózatról is elérhető és a mellékelt OCR-alkalmazás a magyar nyelvű szövegeket is átalakítja. Minőségben képes a legváltozatosabb feladatokkal szembenézni, költségei kedvezőek és szemtelenül olcsó.

 

 

brothermfc-5460cnocrvezerlokozpontszoftver.png

 

A vezérlőközpontot honosították, ahol egyedi beállításokkal
mi magunk is adhatunk meg feladatokat

 

Összességében egy személyi használatra, vagy egy egy-két személyes irodába ajánlott a Brother MFC-5460CN, ahol nincsenek túl nagy teljesítménykövetelmények és nem gond, ha fél percet kell várnunk azért, mert fejtisztítás folyik, vagy újra kell tölteni a tálcát.

 

Névjegy

 

Brother MFC-5460CN

Forgalmazó: Brother Magyarország Kft.

Ár: 30 000 Ft

Web: hopp.pcworld.hu/5177

 

 

Adatok

 

  • 6000×1200 dpi nyomtatófelbontás
  • Fix piezo-tintasugaras nyomtatófej, négy különálló festéktank
  • 100 lapos univerzális adagolótálca
  • 1200×2400 dpi lapolvasó felbontás
  • 35 lapos eredeti adagoló (faxhoz, másoláshoz és lapolvasáshoz)
  • 33,6 kbps színes faxmodul, 480 oldal memória
  • USB 2.0-s és Ethernet-csatlakozás (RJ45)
  • 439×391×225 milliméteres méretek
  • Control Center, ScanSoft PaperPort SE, Omnipage OCR, Windows és Mac OS X 10.2.4+ támogatása

 

Értékelés

 

Előny: igen alacsony ár, kedvező költségek, általánosan használható nyomatminőség, automata dokumentumadagoló

Hátrány: kis kapacitású univerzális papírtálca, gyakori fejtisztítás, lassú

Teljesítmény: 3,5

Szolgáltatás: 4

Ár/érték: 5

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.