Hirdetés

Brother P-Touch 1000 címkenyomtató teszt



|

Mindennapi feliratozáshoz készült a P-Touch 1000, mellyel akár ruhacímkék is készíthetők

Hirdetés

A különféle hétköznapi, használati tárgyak jelölésének is legegyszerűbb módja hogy írunk az adott felületre. Az olcsó módszer hátránya, hogy pár nap múlva lehet, hogy magunk sem betűzzük ki, mit is írtunk oda, letörlődik a jelölés vagy épp árt a felületnek. Ha módszeresek akarunk lenni, akkor használhatunk címkenyomtatót, melyből az egyik belépő modell a Brother P-Touch 1000. Segítségével 6, 9 és 12 milliméteres szalagokra nyomtathatunk feliratokat.

 

 

brother p-touch 1000 pt 1000 cimke nyomtato

 

 

Az esetünkben fehér kézi készülék mérete 108×196×55 milliméter. Súlya a szükséges (és nem mellékelt) 6 darab AAA ceruzaelem nélkül 335 gramm, ha nem akarunk drága telepekre hosszú távon sokat tölteni, akkor feláldozhatjuk a készülék mobilitását és rendelhetünk hozzá hálózati adaptert is.

 

 

brotherpt1000p-touchszalag.jpg

 

Számos szalag kapható,
sok közülük fedő fóliatekercset is tartalmaz

 

 

A Brother TZ szalagtípusaiból választhatunk, ezek tölthetők a készülékbe. A csomagban egy normál, kék alapszínű laminált öntapadós címkézőszalag kazettát és egy textil alapú, ruhacímkézésre is alkalmas (vasalható) szalagkazettát találunk. A gyártó kínálatában számos, különféle felületű, bevonatú és erősségű kellékanyag található. A készülék beépített vágójával választhatjuk le a kimenetre érkezett címkét. Egy szalag mintegy 8 méter anyagot tartalmaz, ami a specifikációk szerint 100 darab tíz karakteres felirathoz elegendő.

 

 

Tenyérben tartva kényelmesen, de nem túl gyorsan kezelhető a gumibillentyűzet, mely külön numerikus és alfa blokkot is tartalmaz, összesen 49 billentyűvel dolgozhatunk. Ötletesen, egy váltógombbal oldották meg magyar ékezetes karakterek bevitelét, emellett 59 szimbólum is szerepel a karakterkészletben. Mindössze 8 karakteres LCD kijelzőn követhetjük nyomon a beírt szöveget, illetve a menü pontjait, ami géphez szokottaknak kissé kevésnek tűnhet, de a menü okos kialakítása sokat javít a felhasználói élményen. 55 karakteres puffer korlátozza a legfeljebb két soros szöveg hosszát. Kilenc memóriahelyet kínál a nyomtató, ahova a gyakran használt címkéket menthetjük. Kipróbáltuk és gyermekek számára is magától értetődő a kezelése.

 

 

brotherp-touch1000ptlcdkepernyo.jpg

A Brother P-Touch 1000 monokróm LCD képernyője

 

 

Helsinki és Oklahoma betűtípusok közül választhatunk, többféle méretben, a kijelző körüli jelölések révén mindig képben lehetünk, hogy mik is az aktuális font és méret beállítások. Kombinálható a méret, a keretezés (sima, kerekített vagy fa hatású), használhatunk többféle betűméretet és sűrített (narrow) vagy épp széles írásképet. Van döntött (italic) és kövér (bold) illetve árnyékolt stílus is. A készülék figyelmeztet, ha nem fér ki egy szöveg a megadott hosszúságú szalagszakaszra, ilyenkor újrapróbálkozhatunk a szöveg újragépelése nélkül.

 

 

 

brother pt-1000 p-touch szalag minta fuggo.jpg
Talán a vágás miatt, de meglehetősen hosszú be- és kivezető szakaszokat hagy a nyomtató, emiatt pazarlónak éreztük, ahogy a szalagokkal bánik. A csomagban mellékelt világoskék alapú, fekete betűszínű szalagra nagyon szép, sima kontúros olvasható címkéket nyom a 180 dpi-s hőnyomtató, a feliratra pedig fóliaréteget is rögzít, így sokáig épek maradnak a címkék és némi nedvességnek is ellenállnak. A feliratok hátoldala öntapadós, könnyen felragasztható dossziék oldalára, csavaros dobozra, mappákra, polcok szélére és még sokféle helyre. Egy kazetta ára 3360 forint, ami úgy 80-100 címkére lesz a gyakorlatban elegendő, a költség így címkénként 33-40 Forint körül alakulhat. A szalag hosszától, speciális jellegétől (ruha, vízálló, szupererős) és kiszereléstől függően változhat az ár.

 

 

Számítógéphez nem köthető a P-Touch 1000, de ennek nem is igen éreztük szükségét. Egy alapos rendrakás, átrendezés alkalmával kapóra jön ez a kézi feliratozó, mely segít némi rendszert teremteni a káoszban. Maga a nyomtató nem túl drága, hasznát vehetjük egy irodában, műhelyben de akár otthon is és nem kell meghajtóprogram frissítésekkel bajlódnunk.

 

 

 

 

 

 

Névjegy

 

Termék: Brother P-Touch 1000

Forgalmazó: Kvint-R Kft.

Ár: 9480 Ft

Web: Brother P-Touch 1000

 

 

 

Adatok:


  • 10 mm/sec nyomtatási sebesség
  • 180 dpi felbontás
  • 1 soros, 8 karakteres monokróm LCD
  • ABCD billentyűzet
  • 6-9-12 mm "TZ" szalag
  • kézi vágóegység
  • 2 betűtípus
  • 8 karakterstílus (+aláhúzás, tükrözés, függőleges nyomtatás)
  • 5-féle keret
  • Legfeljebb 2 soros nyomtatás és 9 milliméter magas karakterek
  • 55 karakteres memória, legfeljebb 9 másolat
  • 6 db AAA akku (kiegészítőként)
  • Opcionális tápegység
  • 335 gramm tömeg
  • 3 év magyar garancia

 


 

Értékelés:

 

 

Brother P-Touch 1000

Előny: Megfizethető készülékár, több címketípus különféle felhasználási területekhez, jól használható

Hátrány: Nem olcsók a címkék

Teljesítmény: 4

Szolgáltatás: 4

Ár/érték: 4

 

 

Szeretne még több nyomtató tesztet, tippet, trükköt és hasznos ötletet olvasni?
Irány a PC World Nyomtatóbázis!

 

 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.