Hirdetés

Brutális ASUS videokártya mini-ITX házba



|

A gyártó új hűtésével aprócska házba is betuszkolható egy GTX 670.

Hirdetés

Az utóbbi években érdekes szemléletmódbeli változás kezdett végbemenni a játékosok körében, ugyanis az erő jelképének számító óriási hardverek helyett a gamerek egyre inkább a minél kisebb helyen elférő, ám kiváló teljesítményt nyújtó perifériák felé fordítják a fejüket.


Ugyan kifejezetten komoly processzorokat kompakt hűtővel már régóta be lehet építeni a mini ITX alaplapok fogadására kitalált aprócska házakba, azonban a grafikus kártyák terén már nem ilyen jó a helyzet, hiszen az igazán erős kártyák egyszerűen túl hosszúak, nem férnek el a szűkös helyen.


Az ASUS szerencsére már dolgozik a probléma megoldásán, a gyártó Republic of Gamers portálján tegnap leleplezte a csupán 17 cm hosszú GeForce GTX 670 DirectCU Mini videokártyáját. Az NVIDIA üdvöskéjének érdekessége, hogy a referencia dizájn NYÁK-ja a fentebb említett hosszúságú, ám a komoly hőtermelésnek köszönhetően a gyártók a PCB-nél jelentősen hosszabb hűtőkkel kénytelenek szerelni kártyáikat. Az ASUS most ezen a téren újított, hiszen a hőcsöves, hőkamrás megoldásával lehetővé vált az áramköri lap hosszával megegyező méretű hűtőt szerelni a forrófejű GPU-ra.


Sajnos nem tudni, hogy a két hattűs helyett egy darab nyolctűs áramcsatlakozóval rendelkező VGA mikor és mennyiért kerülhet majd kereskedelmi forgalomba, továbbá egyelőre a specifikációit sem részletezte a gyártó.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.