Hirdetés

Brutális frekvenciákkal támadhat az AMD



|

Kiszivárogtak a cég hamarosan bemutatkozó processzorainak főbb specifikáció; egyes meglévő modellek árai elvileg mától csökkentek.

Hirdetés

Két rendkívül érdekes hír is érkezett az egyes Radeonjainak árát nemrég csökkentett AMD háza tájáról, a fontosabbiknak az Expreview által megszellőztetett kép nevezhető, amely elméletileg a gyártó nyolc nemsokára bemutatkozó központi egységének fontosabb specifikációit tartalmazza.

(Nagyobb méret)


A „Vishera” kódnevű FX-sorozat, továbbá az integrált grafikus processzorral is rendelkező, A-szériás „Trinity” egységek elsőre is feltűnő érdekességét a szokatlanul magas órajelük jelenti, amely valószínűleg két tényezőre vezethető vissza: egyrészt a vásárlók egy jókora tábora továbbra is a gigahertzek alapján próbálja megítélni a processzorok teljesítményét, másrészt pedig a mérnökök ezen kissé elkeseredett „brute-force” módszerrel próbáltak kisajtolni némi pluszt az architektúrából.


Ettől függetlenül megemlítendő, hogy az egységek papíron rendkívül kellemes TDP-vel rendelkeznek, még a 384 stream processzoros Radeon HD 7660D GPU-val rendelkező A10-5700 (órajel: 3,4–4 GHz) is csupán 65 Wattot fogyaszt, amely bizony nem hangzik rosszul. A vállalat új processzorai a harmadik negyedév vége környékén mutatkozhatnak be.

(Nagyobb méret)


Kapcsolódó hír, hogy a CPU-World információi szerint a mai naptól kezdve az AMD csökkentette a Llano és Bulldozer architektúrára épülő processzorainak árait, a pontos változások a fenti táblázatban kerültek összegzésre.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.