Hirdetés

Brutális grafikus lapka notebookokba



|

Az AMD bemutatta a világ elméletileg leggyorsabb mobil GPU-ját.

Hirdetés

Tegnap délután az AMD nagy csinnadrattával leleplezte játékosoknak tervezett noteszgépekbe szánt Radeon HD 8970M grafikus lapkáját, amely a gyártó állítása szerint a világ leggyorsabb mobil GPU-ja. Viszont határozottan nem a legújabb, ugyanis az NVIDIA-hoz hasonlón az AMD is többnyire csak átnevezgeti a termékeit, technikailag igazából a tavalyi HD 7970M-ről van szó.


„Elődjétől” csupán annyiban különbözik a GPU, hogy az AMD bekapcsolta a Boost technológiát, így a 850 megahertzes alap órajel óriási terhelés esetén automatikusan 900 megahertzig emelkedhet. A többi specifikáció változatlan: 1280 stream processzor, 80 textúrázóegység, 256 bites memóriabusz, maximum 2 gigabájtnyi GDDR5-ös, effektíve 4800 MHz-es dedikált memória.


A vállalat természetesen elérhetővé tett egy a teljesítményéről képet adni próbáló grafikont, ám mint minden gyártótól származó diagramot, ezt is fenntartásokkal kell kezelni – főleg mivel a felsorolt játékok az AMD Gaming Evolved programjában mind plusz optimalizációkat kaptak. A HD 8970M lapkával szerelt laptopok valószínűleg a nyár folyamán válnak majd széles körben elérhetővé.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.