Hirdetés

Brutálisan nőhet a Radeonok energiahatékonysága



|

Az Arctic Island GPU-k kétszer hatékonyabbak lehetnek a Fijinél.

Hirdetés

A jelenlegi információk alapján jövőre végre érdekes dolgok fognak történni a videokártyák piacán, a jelenlegi Maxwell családot váltó NVIDIA Pascal architektúráról már többször írtunk. Az AMD eddig jelentősen jobbnak bizonyult a titoktartásban, ugyanis az Arctic Islands grafikus processzorairól nem sokat tudunk a kódnéven túl.

Hirdetés


A csendet most Lisa Su törte meg: az AMD vezérigazgatója a legutóbbi negyedéves üzleti eredmények ismertetése közben elárulta, hogy a jövő évi Arctic Islands család a wattonkénti teljesítmény tekintetében rádupláz majd a Fury kártyákon használt Fiji GPU-ra. Ez óriási előrelépésnek tűnik, a Fiji ugyanis másfélszer hatékonyabb az Radeon R9 290X-en használt Hawaii XT (Volcanic Islands) GPU-nál.


A pletykák szerint az Arctic Islands család csúcsmodellje Greenland néven fut, a Fiji már HBM2 memóriát használó utódja lehet. A híresztelések alapján az AMD jövő évi leggyorsabb Radeonjában 18 milliárd tranzisztor dolgozhat, a Fijiben "csak" 8,9 milliárd található.


(Forrás: KitGuru | Nyitókép: desktopwallpapers4me)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.