Hirdetés

Brutálisan őszintévé vált az AVG



|

A vállalat egyértelművé tette, hogy milyen áron tud ingyenes vírusirtót kínálni.

Hirdetés

Licencszerződés. Mindenki elfogadja, de senki sem olvassa el. Ez különösen akkor jelenthet problémát, ha az éppen telepíteni kívánt alkalmazás túl drágának tűnik ahhoz, hogy ingyenes legyen. A szoftverek készítői sok esetben indirekt módon próbálnak bevételhez jutni a felhasználóikból, azonban a reklámokon és ajánlott programokon túl egyesek a felhasználóikról gyűjtött információkkal is kereskednek.

Hirdetés


Ez csúnyán hangzik, de nem feltétlenül az ördögtől való, viszont a negatív közhangulat miatt a legtöbb efféle tevékenységbe bonyolódó cég inkább titokzatoskodik az adatgyűjtés mikéntjéről. Az ingyenes vírusirtójáról híres AVG úgy döntött, hogy mostantól a lehető legkorrektebb módon tájékoztatja a felhasználóit. Az október 15-tel hatályba lépett új adatvédelmi szerződése pontosan beszámol arról, hogy milyen információkat gyűjtenek az ingyenes termékei, továbbá milyen célokból. Alant lefordítottuk a dokumentum legérdekesebb részét.


Nem személyes jellegű információkat gyűjtünk abból a célból, hogy bevételhez jussunk az ingyenes termékeinkből, így azok ingyenesek maradhassanak. Ezen információk körébe beleértendő:

- az eszközéhez társított hirdetési azonosító (Advertising ID);
- a böngészési és keresési előzmények, beleértve a metaadatokat;
- a netszolgálató vagy mobilszolgáltató, amely hálózatán keresztül az internethez csatlakozik;
- információk az eszközre telepített egyéb alkalmazásokról, továbbá azok használati szokásairól.


(Forrás: PCWorld)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.