Hirdetés

Búcsúzik az elnyomhatatlan, fél perces reklámoktól a Youtube



|

Helyette elsősorban a 6 másodpercig elnyomhatatlanokat kívánja erőlteti a cég.

Hirdetés

A médiapiaccal foglalkozó Campaign magazin beszámolója alapján a Youtube jövőre végleg megszabadul majd a nézőket leginkább bosszantó hirdetési formátumától: természetesen a megtekinteni kívánt videók előtt lefutó, 30 másodpercig elnyomhatatlan mozgóképekről van szó. A vállalat tájékoztatása szerint nem csak a nézők nem kedvelték ezeket a típusú reklámokat, de a hirdetők sem feltétlenül érték el vele a céljaikat.


Hirdetés


Sajnos az elnyomhatatlan hirdetések ezzel nem fognak eltűnni a videomegosztóról: a jövőben elsősorban a jól működőnek bizonyult 6 másodperceseket kívánja erőltetni a Youtube, de a hirdetők 20 másodperces reklámspotokat is igénybe vehetnek majd.


A Campaign által a fejlemény kommentálására felkért egyik reklámszakember szerint a 30 másodperces formátum kivezetése mögött jókora részt a Facebook natív videós képességeinek fejlődése állhat. Callum McCahon meglátása alapján a Youtube illetékeseit valószínűleg aggasztja a rivális platform térhódítása, így a felhasználói élmény javítása érdekében inkább elkaszálták azt a hirdetési módszert, amellyel a reklámcégek a leginkább fel tudják ingerelni, ezáltal pedig alternatívák felé terelhetik a Youtube közönségét.


(Forrás: 9to5Google)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.