Hirdetés

Budapesti DVB-T jelerősség emelés mától!



|

Már ma délután érdemes lehet kisebb antennákkal is újrapróbálkozni

Hirdetés

Sok szó esett arról a DVB-T sugárzás megkezdése óta, hogy pont Budapesten gyengék a vételi lehetőségek. Ahogy erről már olvashattunk, ennek oka az volt, hogy az adott frekvencián (802 MHz) a nagyobb erejű sugárzás honvédelmi érdekekkel ütközött volna. Egy korábbi teljesítmény fokozás már segített valamelyest, most tovább javulnak a vételi lehetőségek.

 

A Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság ezen a héten kibocsátotta az emelt teljesítményre vonatkozó rádióengedélyt a MinDig TV C multiplexének vonatkozásában - 62. csatorna - a budapesti Széchenyi-hegyi adóállomásra (OMK). Ennek birtokában az Antenna Hungária ma délután a C multiplex vonatkozásában a maximális ERP-t (Effective Radiated Power - effektív kisugárzott teljesítmény) 39,8 kW-ról 50,1 kW-ra emeli a budapesti Széchenyi-hegyi adóállomáson.

 

A mostani emelés eredményeképpen a 802 MHz-es frekvencián sugárzott C multiplex vételi lehetőségei egyes területeken tovább javulnak. Az A multiplex - 55. csatorna - esetében az Antenna Hungária jelenleg a nemzetközi koordináció által engedélyezett maximális teljesítménnyel sugároz, ezért egyelőre nem nyílik lehetősége teljesítményemelésre.

 

Továbbra is fennáll, hogy tetőantennára tervezték a rendszert, ezért a hazai DVB-T vétel csak azzal kifejezetten garantált, ennek figyelembe vételével értendők az országos lefedettségi értékek is. Ennek ellenére kedvező körülmények között sok helyütt kis méretű antennákkal is sikert érhetünk el, ezzel a bővítéssel valószínűleg ennek esélye javult - legalábbis a fizetős csatornakínálat vonatkozásában, hiszen ezek nagy része a C multiplexen utazik. Az alábbi táblázat tartalmazza a multiplexek és csatornák pontos kiosztását.

 

 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.