Hirdetés

Bulldozerre építő alaplapok a Computex-en



|

Az AMD 900-szériás lapkakészleteire építő Bulldozer-alaplapok már az idei Computex-en bemutatkozhatnak.

Hirdetés

Az AMD 900-szériás lapkakészleteire építő Bulldozer-alaplapok már az idei Computex-en bemutatkozhatnak, amely május 31. és június 4. között lesz megrendezve Tajpejben, Tajvanban. Az alaplapgyártók ugyanis azt az információt közölték, hogy bár az AMD még nem hirdetett időpontot a Bulldozer bemutatására; a vállalat engedélyezte partnerei számára, hogy az arra építő alaplapokat már bemutassák a közelgő kiállításon.

 

A 900-as széria három alaplapi lapkakészlettel rajtol el, a 990FX-szel, a 990X-szel és a 970-nel. Ezek mindegyike támogatja az AM3+ típusú processzorokat és az NVIDIA SLI-t is. A legfőbb különbség a rendelkezésre álló PCI Express vonalak számában van. A 990FX esetében a 2-utas és a 3-utas SLI sem jelent akadályt.

 

Mindegyik új alaplap 6 Gbps-os SATA-csatolókkal lesz ellátva, TRIM-támogatással. Természetesen az USB 3.0 sem hiányozhat, ezeket a vezérlőket harmadik féltől szerzik majd be minden esetben. A 900-as széria alaplapjai a régebbi, AM3-mas CPU-kkal is kompatibilisek lesznek.

 

Nem lenne meglepő, ha az AMD végül a Computex kiállításon mutatná be hivatalosan is a Bulldozer architektúrára építő Zambezi FX asztali processzorokat, ugyanis eddig minden hír egy júniusi startról szólt. Elsőként négy Zambezi FX CPU rajtol majd el, két nyolcmagos, egy hat- és egy négymagos processzor. Az őket követő modellek októberben vagy novemberben kerülhetnek a piacra.

 

 

Kapcsolódó fórumtémák:

Alaplapvásárlás

Kérdés egy alaplapról...

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.