Hirdetés

Büntethet az NVIDIA GeForce GTX 990M



|

Az asztali GeForce GTX 980 teljesítményét is hozhatja a chip.

Hirdetés

Egy felettébb érdekes pletyka alapján az NVIDIA hamarosan bemutathatja a gamereknek szánt laptopokba és all-in-one gépekbe szánt GeForce GTX 990M grafikus vezérlőjét. Az értesülések szerint a termék egy teljes értékű Maxwell (GM204) chipet használ majd, amelynek köszönhetően az asztali PC-kbe tervezett GTX 980 kártyához hasonló teljesítményre lehet képes.

Hirdetés


A pletykált specifikációk: 2048 CUDA mag, 128 textúrázóegység, 64 ROP, 256 bites memóriasín. Helyszíni beszámolók alapján ez a chip található az ASUS által a napokban bejelentett, vízhűtéses GX700 gamer laptopban is. Elvileg 1190 MHz-en üzemel a grafikus processzor.


Ha mindez igaz, akkor ezzel a grafikus chippel teljesítményre asztali gamer számítógépeket verő laptopokat lehet majd készíteni. A fenti GPU órajelet egyébként érdemes fenntartásokkal kezelni, ugyanis sejtésünk szerint a GTX 990M-et használó noteszek esetében a vízhűtés pont annyira lesz elterjedt, mint a hosszú akkus üzemidő.


(Forrás: KitGuru)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.