Hirdetés

C64-es játékok Wii-n



|

A Nintendo Virtual Console szolgáltatása hamarosan kibővül: ezentúl a Commodore 64-re készített játékok is futtathatóak lesznek a Wii-n.

Hirdetés

 

wii_k.jpg
A Nintendo sikerkonzolja óriási népszerűségnek örvend, ezt mi sem mutatja jobban, mint az, hogy karácsony táján világszerte hiány volt a játékgépből.

 

A Wii népszerűsége azonban tovább nő, és ebben nagy szerepe lesz annak is, hogy mostantól az anno Commodore 64-re készített játékokkal is lehet majd játszani a konzolon.

 

A Nintendo a Wii Shop Channelen belül biztosít egy úgynevezett Virtual Console szolgáltatást is. Ennek keretében olyan programok vásárolhatóak meg, amelyek régebben, más konzolokra, gépekre készültek, ám most a Wii-n is játszhatóak.

 

ik.jpg

 

A gyakorlatban az eredeti szoftver egy emulátor segítségével töltődik be. Eddig olyan platformok programjai voltak elérhetőek mint a NES, SEGA, NEC, SNK. Tavaly decemberig visszamenőleg több mint 10 millió játékot töltöttek le a felhasználók a Virtual Console-on keresztül.

 

Ezentúl azonban azok a klasszikusok is élvezhetőek lesznek a Wii-n, amelyeket anno még a Commodore 64-re fejlesztettek, minden idők legsikeresebb és legnagyobb példányszámban eladott személyi számítógépére.

 

A Virtual Console-nak hála az internetről közvetlenül letölthetőek lesznek az új címek. A C64-es játékokra először az európai Wii-felhasználók tehetik rá a kezüket. A Nitendo elsőként az International Karate és a Uridium játékszoftvereket teszi elérhetővé, azonban a lista tovább bővül majd.

 

c64_complete_k.jpg
Hamarosan a Wii-n is élvezhetőek lesznek a C64 játékszoftverei
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.