Hirdetés

Megérkezett a Canon EOS 550D fényképezőgép



|

Megjelent a Canon új félprofesszionális tükörreflexes fényképezőgépe, a 18 megapixeles CMOS szenzorral rendelkező EOS 550D.

Hirdetés

Az ASP-C szenzorral felvértezett EOS 550D javarészt ugyanazokat a funkcókat tudja, mint elődje, az 500D, ugyanakkor számos előrelépés történt technológiai téren, amelyet nagyobb testvéreitől örökölt. Például az 550D megkapta az EOS 7D 18 megapixeles CMOS érzékelőjét és a 63 zónás iCFL fénymérő modult, de a képfeldolgozó processzorban változás nem történt, maradt a jól bevált Digic 4. Az érzékenység (ISO érték) 100-12800 tartományban állítható, ehhez kapcsolódóan pedig meg kell említeni a javított zajcsökkentést.

 

eos550d_kit_1_k.jpg



Az EOS 550D-ben maradt a 9 pontos AF rendszer, de középen egy keresztponttal kiegészítve, ami f/2,8 vagy jobb fényerejű objektív esetén nagyobb érzékenységet teszt lehetővé. Sorozatfelvételek tekintetében a új masina 3,7 képkocka/másodperc sebességgel dolgozik, ami csak kicsivel jobb, mint az 500D 3,4 képkockája. Ezzel szemben újdonság az automatikus ISO felső korlátjának beállítási lehetősége, amellyel a felhasználó vezérelheti a képeken megjelenő zaj felső szintjét, illetve a belépő szintű EOS gépek esetében most először állítható be az expozíció kompenzálás, illetve az expozíció sorozat, lehetővé téve, hogy ugyanabból a felvételből több verzió is készüljön különböző expozícióval.

 



eos550dfrtnolens_k.jpg

 




Videófelvételi funkciókban is erősre sikeredett az 550D, amit azt jelenti, hogy 1920x1080 képpontos felbontással rögzíti a mozgóképet, másodpercenként 30, 25 vagy 24 képkocka sebességgel, míg 720p felbontást használva 60 illetve 50 képkocka rögzítésére van lehetőség -- természetesen ennek megfelelően a HDMI csatlakozó és HDMI-CEC támogatása is alapfunkció. Az EOS 550D-re került egy 3,5 mm-es sztereó mikrofon aljzat, ezzel külső mikrofon csatlakoztatására is lehetőség nyílik. Bár az 550D tükröződésmentes és vízlepergető bevonattal ellátott kijelzőjének mérete nem változott az 500D-hez képest -- konkrétan maradt 3,3", azaz 7,7 cm --, de a képpontok száma 920 ezerről 1 millió 40 ezerre nőtt. Kicsit a gép vázán is módosítottak a mérnökök, így egy új gombot is felfedezhetünk, aminek segítségével a rekesz beállításai a gép elfordítása nélkül megváltoztathatók, például ha a fényképezőgéppel éppen függőleges helyzetben készítenek felvételt.

 

eos550dbck_k.jpg
 

 


Azok számára, akik a rögzített tartalmakat vezeték nélkül akarják továbbítani, az EOS 550D tartalmaz Eye-Fi connected funkciókat is. Az EOS 550D készüléken külön Eye-Fi szekció található a kezelőfelületen ikonokkal, a gép automatikus kikapcsolás funkciója nem működik, ha Eye-Fi kártyát érzékel, így a tartalmak átvitelét megszakítás nélkül végezheti a felhasználó.

 

eos550dtopnolens_k.jpg
 

 


A február végén megjelenő EOS 550D természetesen kompatibilis az összes Canon EF/EF-S objektívvel, EX sorozatú Speedlite vaku egységgel és az új RC-6 távirányítóval, ára várhatóan 200 ezer forint körül alakul.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.