Hirdetés

Canon EOS fényképezőgép kezdőknek is



|

Túl van a cég a 60 milliomodik EF objektíven

Hirdetés

Mint azt a ma reggeli, a nemzetközi sajtótájékoztatóval időben csaknem egybeeső hazai eseményen megtudhattuk, a Canon jó üzleti évet zárt és több újdonsággal igyekszik megragadni a vásárlók figyelmét a tükörreflexes kategóriában.

1100d
1100d

Első tükörreflexes gépnek ajánlja a gyártó a frissen bejelentett EOS 1100D-t, mely természetesen a DSLR paletta alsóbb tartományát árnyalja tovább, közvetlen elődmodellje nincs. Nem véletlen ez a sokszínű tükörreflexes kínálat, a gyártó ugyanis főként erre a kategóriára építve volt képes a 2010-es évben az előző évnél 18 százalékkal nagyobb bevételre szert tenni. Az 1100D 12,2 megapixeles érzékelővel rendelkezik és a felső kategóriához kifejlesztett iFCL fénymérő rendszert használja, 9 pontos AF rendszerrel kombinálva. 720P HD videofelvételek készítésére alkalmas. A Basic+ funkció és a Kreatív auto mód bemutatja a beállítások hatását, segítséget nyújtva a kezdő felhasználóknak.

 

 

A belépő szintű EOS kategóriája vezető modellje az EOS 600D, 18 megapixeles APS-C CMOS érzékelővel és DIGIC 4 képfeldolgozó processzorral rendelkezik. A fényképezőgép Full HD (1920×1080 képpont) videó rögzítésére is alkalmas. A munkát 7,7 cm (3,0") képátlójú, kihajtható és elforgatható Clear View LCD képernyő segíti. Az új, Automatikus témafelismerő mód az adott jelenet elemzésével, és a lehető legjobb felvételt eredményező beállítások kiválasztásával leegyszerűsíti a fényképezést. Az új, Automata képstílus pedig a képeket a jelenetek alapján dolgozza fel, így azok még izgalmasabbá válnak.

eos kit objektív
eos kit objektív

Mindkét új modell az EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS modellt váltó, új EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS II objektívvel együtt kapható. Továbbléphetnek a fotósok a 2010 szeptemberében, a Photokina kiállításon bemutatott EF 500mm f/4L IS II USM és EF 600mm f/4L IS II USM modellek beszerzésével, melyek nagy szabadságot biztosítanak sportesemények vagy akár vadállatok fényképezéséhez. A becsillanásokat és szellemképeket kiküszöbölő, legjobb minőségű lencsetagokkal, és fejlett bevonatokkal rendelkező objektívek erős magnéziumötvözet-házat kaptak, ennek köszönhetően jóval könnyebbek elődeiknél. Az autofókusz (AF) működése a gyűrűs USM AF motornak köszönhetően gyors, és csendes, a profik pedig a mindig elérhető manuális fókuszálásnak köszönhetően minden jelenetet pontosan beállíthatnak.

Mindkét objektív állandó, nagy (f/4) rekeszértékkel rendelkezik, amely rossz fényviszonyok között, valamint gyorsan mozgó témák fényképezése esetén is kiváló képminőséget biztosít. A Canon legújabb képstabilizátor a hírek szerint akár négyszer hosszabb záridők használatát is lehetővé teszi, más objektívekhez viszonyítva. Az új, 3-as képstabilizátor módban pedig a képstabilizátor egység csak exponálás közben kapcsol be, így egyszerűvé teszi a véletlenszerűen mozgó témák követését.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.