Hirdetés

Canon kulcsszó válságra: hatékonyság

|

Canon Busines Forum: mutatós modellek, fényképezőgépek és üzleti megoldások együtt

Hirdetés

15 közép-kelet európai országból és Ausztriából érkező 3000 partnerét és ügyfelét látta vendégül a Canon Bécsben, Business Forum elnevezésű rendezvényén. Annak jeléül, hogy a gyártó a közép-kelet európai régióban látja a következő időszak legkomolyabb potenciálját, hazánkat több mint 200 résztvevő képviselhette a történelmi múlttal rendelkező Hofburgban.

 

hofburg.jpg

 


Nagy hangsúlyt kapott a rendezvény kommunikációjában a gyártó fenntartható erőforrások, a vállalati társadalmi felelősségvállalás és a környezetvédelem iránti elkötelezettsége, amely olyan partnerekkel való együttműködésben nyilvánul meg, mint a Vöröskereszt és a WWF.

 

Egyrészt a Canon teljes kínálata megtekinthető volt a kiállítás alkalmával, az üzleti megoldásoktól a fogyasztói termékekig, mégis sokkal többről beszélhetünk, mint szimpla termékbemutatóról. A gyártó stratégiáját arra alapozza, hogy folyamatosan megfigyelhető a piaci hangsúly áthelyeződése a pusztán hardverre szorítkozó beszerzésektől a teljes megoldást kínáló hardver+szolgáltatás együttesekig, így a Canon kínálatában is mind komolyabb szerepet kapnak a teljes megoldások (solution). A megoldás (solution) tehát nem a harver alternatívája, hanem az a mód, ahogy a hardvert érdemes értékesíteni. Az informatikai témában legmarkánsabban kommunikált téma a költséghatékonyabb és biztonságosabb nyomtatás, mely válságos időkben alapvetően befolyásolhatja egy vállalat túlélését.

Elkeserítő helyzet = bőven van min spórolni


A szakmai prezentációkból megtudhattuk, hogy meglepően rendezetlen a cégek nyomtatással kapcsolatos élete. A Canon felmérése szerint vállalkozásoknak 90 százaléka egyáltalán nem rendelkezik semmiféle információval saját nyomtatási költségeit illetően. Legtöbben tízszer annyit nyomtatnak, mint amennyire valójában szükségük lenne, ugyanakkor a nyomtatók kihasználtsága csupán 3% körül mozog. A hálózati adatforgalom felét (!) nyomtatási munkák generálják, és a rendszergazda felé irányuló kérések, panaszok 23%-áért is ezek okolhatók. Az IDC kimutatásából kitűnik, hogy az IT részlet idejének 23 %-át kötik le a nyomtatási problémák. A Gartner információi szerint a vállalkozások bevételük igen jelentős részét, 3%-át költik nyomtatásra, így bőven volna mins spórolni és optimalizálni. A Canon – ahogy sok más nyomtatással foglalkozó vállalkozás – a nyomtatás konszolidációjában látja a kiutat.

 

Költségtudatosság és felhasználói hatékonyság az irodában

A résztvevők a nyomtatási környezet konszolidációja és az ezt kiegészítő személyes konzultációk, valamint a bevezetés segítségével elérhető megtakarítások mértékéről is tájékozódhattak előadások és személyes szakértői beszélgetések keretében. A Canon szakembereinek köszönhetően az ügyfelek a termelékenység és a dokumentumbiztonság növelésére, továbbá az irodai tevékenység egyszerűsítésére szolgáló tippekkel gazdagodhattak.

 

koltsegxls.jpg

 Saját vállalkozásunk várható megtakarításairól
készíthettünk becslést szakértői segítséggel


Az előadás keretében főként a gyártó tulajdonába került uniFLOW nyomtatás- és dokumentum kontroll szoftveréről esett szó, mely a multifunkciós üzleti nagynyomtatókkal kombinálva hatékony konszolidációs megoldást alkothat. A szoftver segítségével nem csupán alapvető nyomtatás-kontroll látható el, hanem egységes irányítást nyerhetünk teljes dokumentum- és nyomtató infrastruktúránk felett. A rendszer lehetőséget ad felhasználó szintű szabályozásra és kimutatásra, de ennél lényegesebb, hogy önállóan képes a munkákat a legmegfelelőbb nyomtatóra irányítani illetve erre javaslatot tenni a megadott irányelvek (költség, kihasználtság) szerint, interaktív módon együttműködve a felhasználóval. Támogatja a felhasználó azonosítását, így nem fordulhat elő az, hogy egy bizalmas dokumentum a folyosóra érkezve illetéktelen kezekbe kerül. Ennek másik pozitív oldala, hogy a véletlenül elküldött munkák törlésére – így megtakarításra – tetszőleges idő áll rendelkezésre. A közös, nem készülék, hanem szerver alapú azonosítás lehetővé teszi, hogy egyes munkákat bármelyik nyomtatónál lehívhassuk.

Továbbra is bátorítja felhasználóit a színek használatára a Canon, mivel ez köztudottan érthetőbbé és hatékonyabbá teheti a dokumentumokat. Sok ügyfél azonban inkább lemond erről az előnyről, mondván, hogy nagyon sokba kerül a színes nyomtatás a monokrómhoz viszonyítva.  Az előadás során felhívták a hallgatók figyelmét a színhasználat és a költségek összeegyeztethetőségére: a szoftver látványos, grafikonokkal informatívabbá tett kimutatásai alapján egy szempillantással kiszúrhatók a problémás, pazarló életmódú felhasználók.

 

canoneset_.jpg

 A Canon saját hibáiból okulhatunk, saját példáját
hozta fel a nyomtatás konszolidáció mellett a cég

 

A konszolidáció mintapéldájául többek között saját bécsi irodáját hozta fel a cég, melyben a fent említett előnyökhöz hozzáadódik az újabb készülékek alacsonyabb áramfogyasztása (22,8 helyett 8,6 kWh), a duplex használatának gyakoribbá válása, a nyomtatás volumenének 30%-os csökkenése. A projekt során a 68 különféle, számos meghajtóprogramot használó nyomtatót 11 nagyobb multifunkciós készülékkel váltották ki. Az egységes meghajtóprogram és a jobb menedzselhetőség miatt egy év alatt felére esett a nyomtatással kapcsolatos felhasználói hibajelzések száma, ami csökkenti az IT munkatársakra nehezedő munkaterheket is.


Nyomtatás konszolidáció kisebb vállalatoknak is


A rendezvény egyik legfontosabb programja az új Canon Security & Cost Control Pack (SCCP) Version 1.0 európai megjelenése volt. Ez az új, kedvező árfekvésű termék a kisebb – maximum 5 multifunkciós készülékkel rendelkező – vállalkozásokat, illetve az olyan ügyfeleket célozza meg, akiknek a uniFLOW Output Manager bevezetése túlságosan magas költségekkel járna. Ezzel a megoldással a nyomtatási kimenet nyilvántartása (számlázása) és a biztonságos nyomtatás egyaránt kiválóan kezelhető.


Fényképezőgéptől, projektortól a nyomdáig

Számos érdekességet tartogatott a a kiállítás a könnyedebb témák iránt érdeklődőknek is. A digitális fényképezőgépek – az IXUS és EOS termékcsaládok –, a szkennerek, a nyomtatók és a videokamerák egy színes világot mutatnak be. A „Fények szobájában” a látogatók bemutatót láthattak a Canon multimédiás projektorainak széles körű felhasználási lehetőségeiről.

 

consumer.jpg

Ha valaki unta a nyomtatást, elég érdekességgel találkozhatott
a fényképezés területéről is


A professzionális zóna a digitális nyomdai alkalmazásokra koncentrált. A terem közepén egy lenyűgöző 10 méteres kiállítás állt, amely a digitális nyomtatás lehetőségeit mutatta be. A zóna legérdekesebb pontjai a digitális nyomtatás fénymásoló szalonokban való megjelenését, a házon belüli nyomtatást és a próbanyomat-készítési alkalmazásokat bemutató standok voltak.

 

modell.jpg

 Komplett fotósműhelyben próbálhatták ki a fényképezőgépeket a látogatók


Az új Canon imagePRESS 1135 európai bemutatója ugyancsak a rendezvénysorozat kiemelkedő eseménye volt. A forradalmi fekete-fehér digitális nyomdai készülék az imagePRESS termékcsalád része, amely már az új Helix Production Workflow szoftvercsomagot is tartalmazza, mely egy rugalmas munkafolyamat-megoldás.


lfp.jpg

Nagy formátumú nyomtatók, színkalibrációs rendszerek
és mérnöki másoló rendszerek is kiállításra kerültek


Népes nagyformátumú termékcsalád, CAD/GIS, szépművészeti, valamint professzionális fényképészeti alkalmazások is kiállításra kerültek. Az Agfa, a nyomdai előkészítés piacvezetője, a Canon európai partnere bemutatja „Apogee Suite” munkafolyamat-kezelési szoftverét, amely az ofszet nyomtatást egészíti ki a digitális nyomtatással. A nyomdák ily módon rugalmasabb megoldásokkal szolgálhatnak ügyfeleiknek, és bővíthetik kínálatukat.


Szeretne még több nyomtató tesztet, tippet, trükköt és hasznos ötletet olvasni?
Irány a PC World Nyomtatóbázis!

 

Komolyabban érdekel az IT? Informatikai, infokommunikációs döntéshozóknak szóló híreinket és elemzéseinket itt találod.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://pcworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.