Hirdetés

Halk tintás: Canon PIXMA iP3600 teszt



|

Elegáns burkolat, diszkrét munka jellemzi az iP3600-at

Hirdetés

Egyfunkciós tintasugaras általános nyomtató az iP3600, melyet USB 2.0 csatlakozással, Windows vagy Mac OS alapú számítógépről használhatunk. Öt tintás rendszerben dolgozik, az egyes patronok bár nem nagy kapacitásúak, de egyenként cserélhetők. A három alapszín mellett egy fotó fekete és egy szövegnyomtatáshoz tervezett pigment alapú fekete adja a tinta alapokat. Ennek előnye, hogy a hat alapszínű fotónyomtatóknál olcsóbban lehet vele dolgozni és a fotók minősége a nagy felbontásnak köszönhetően közel azonos. A fotó árnyalatok szépek, a bőrszíneknél is csak minimális szemcsézettség érhető tetten, leginkább csak nagyítóval. A második, pigmentált tintának köszönhetően a fekete szövegek lézernyomtató kontrasztot adnak, igaz a kontúrokra ez már nem egészen igaz. A színes dokumentum nyomatok is jól hatnak normál papíron. Összességében a készülék hozza az öt tintás nyomtatórendszerek előnyeit, nagyon széles nyomattípus körben adva megfelelő minőséget.

 

 

canon ip3600 pixma tintasugaras nyomtato

 

Két papírtálca is része a nyomtatónak, hogy ne kelljen minduntalan cserélgetnünk a fotómédiát és a normál papírt. Mindkét tálca kapacitása csekély, személyi használatra tervezett. Ha nem használjuk az alsó, fénymásolópapírra tervezett papíradagoló kazettát, akkor még egy kis helyet spórolhatunk meg az íróasztalon, a kazetta ugyanis összezárt állapotban nem nyúlik túl a gépház keretein.

 

 

canon pixma ip3600 tintasugaras nyomtato talca nyitva

Nyitott kimeneti tálcával és felső papíradagolóval nő kissé a helyigény,
az alsó papírtálca éppen nem látszik

 

 

Kiemelkedően halk a készülék, előkészítéskor más modellektől megszokott zörgés-csattogás helyett csak finom búgást hallat. Nyomtatás közben sem lehet rá egy rossz szavunk sem, a piac egyik leghalkabb személyi tintasugaras nyomtatójával van dolgunk. Viszonylag hosszú ideig ellenőrzi a fej állapotát az iP3600, ha hosszabb állás után kapcsoljuk be, ezért a bekapcsolás utáni első tesztoldalra majdnem két percet kellett várnunk. Ugyanez bemelegített állapotban csupán 14 másodpercet vett igénybe. A tízoldalas monokróm szövegdokumentumhoz 1 perc 41 másodperc kellett, valós monokróm nyomtatási sebességnek majdnem pontosan 7 lap/percet kaptunk. Összetett színes tesztdokumentumunkkal 2,71 lap/perc folyamatos nyomtatási sebességet sikerült elérnünk. Közepesen gyorsnak ítéltük a készüléket a kisebb tintasugarasok között, viszont gyakran kerülnek indításra fejellenőrző futamok, ezek miatt a nyomtatás késedelmet szenved és ez olykor bosszantó lehet.

 

 
canon pixma ip3600 nyomtato meresek
Canon PIXMA iP3600 időeredmények

 

 Sok vád éri a tintasugaras nyomtatókat a magas költségek miatt. Ha az ISO kompatibilis kapacitás értékek alapján számolunk, mégsem kapunk ijesztő összegeket az iP3600 esetében, egy belépő színes lézernyomtatóval is körülbelül itt járnánk. A gyakorlatban azért annyi különbség adódik, hogy minden színes tintasugaras használ tintát szerviz célokra (fej karbantartás) azokból a színekből is, amikből nem nyomtatunk. Az ISO értékek alapján számolt költségek tehát csak abszolút folyamatos terhelés esetén érvényesek, a gyakorlatban ennél azért valamivel magasabbra számíthatunk.

 

canonpixmaip3600koltsegek.png

 

pcworldajanlata120keretel.png
Nem mondhatnánk az iP3600-ra, hogy drága, sőt, megjelenéséhez, alacsony zajszintjéhez és nyomatminőségéhez képes éppen jól árazták be. Ha valaki szeretne egy elég sokoldalú, igen halk otthoni nyomtatót, ami illik a legszebb dolgozószobába is és nem hiányzik sem a duplex, sem a CD-DVD nyomtatás, az nyugodtan válassza az iP3600-at.

 






Névjegy

 

Termék: Canon PIXMA iP3600

Forgalmazó: Canon Hungária Kft.

Ár: 19 900 Ft

Web: Canon PIXMA iP3600

 

 

Adatok

 

  • 9600×2400 dpi felbontás, legkevesebb 1 pikoliteres tintacseppek
  • USB 2.0 és PictBridge csatlakozások
  • 5 színenként cserélhető tintapatron (CMY, fotó fekete és pigment fekete)
  • ChromaLife100+ festékek
  • Szegély nélküli fotónyomatok A4-es méretig
  • Két lapadagoló tálca
  • Easy-PhotoPrint EX szoftver Auto Photo Fix funkcióval (vörös szem eltávolítás is)

 

 

Értékelés

 

Canon PIXMA iP3600

Előny: Jó nyomatminőség, igen halk üzem

Hátrány: Sokszor feltartja a munkát a fej karbantartása

Teljesítmény: 3,5

Szolgáltatás: 4

Ár/Érték: 4,5

 

Szeretne még több nyomtató tesztet, tippet, trükköt és hasznos ötletet olvasni?
Irány a PC World Nyomtatóbázis!

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.