Hirdetés

Canon: még három év támogatás a World Press Photo részére



|

Tovább folytatódhat a világméretű fotós verseny

Hirdetés

 

A Canon már 18 éve támogatja a World Press Photo alapítványt, amelynek keretein belül segíti a sajtófotósokat. A válság ellenére most újabb három évre hosszabbította meg támogatását.

 

A fotóriporterek legtekintélyesebb versenyének számító World Press Photo független, nonprofit szervezetként alakult 1955-ben. A fotográfusok ezreit felvonultató rangos verseny gyakran ritka és meghökkentő betekintést nyújt a globális problémák és események világába. A Canont, tekintettel professzionális termék kínálatára a világon mindenhol ismerik a fényképészek, a Canon Consumer Imaging az alapítvány támogatásával emellett folyamatos, évenkénti lehetőséget adott a fotós társadalomnak a bizonyításra.

 

Lillan Baruch, a World Press Photo vezetőbizottságának tagja örömét fejezte ki, hogy a Canon további három évvel meghosszabbította 18 éves múltra visszatekintő együttműködésüket, a nehéz gazdasági helyzet ellenére bizonyítva a gyártó elkötelezettségét a fényképészet és a fotós szervezet jövője iránt.

 

 

anthony-suau.jpg
 

 

 

A 2009. évi versenyen 124 országból, 10 kategóriában több mint 5000 hivatásos fényképész nevezte be képeit, és 96 000 alkotás közül választották ki az amerikai Anthony Suau nyertes fotóját, amelyen egy fegyveres rendőr látható egy jelzálogtartozás miatt elárverezett amerikai lakásban. A 2009-es év World Press Photo nyertesét 2010. február 12-én jelentik majd be.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.