Hirdetés

Cartridge-et használhat a Nintendo NX?



|

Érdekes hírekkel szolgált a japán cég egyik hardveres beszállítója.

Hirdetés

Az otthoni konzolok piacáról a 90-es évek közepén kezdett eltűnni a cartridge, a 70-80-as évek összes népszerű konzolja által használt adathordozót leváltották a sokkal olcsóbban előállítható, nagyobb kapacitást kínáló optikai korongok. A kétezres évek elejétől kizárólag a hordozható konzolok esetében maradt használatos a technológia.

Hirdetés


Éppen ezért is okozott meglepetést a Macronix legújabb üzleti beszámolója. A Nintendo DS és Nintendo 3DS kézikonzolokhoz cartridge-eket gyártó vállalat szerint az idei év végén jelentős növekedést vár az előállítandó cartridge-ek számában. Ehhez szorosan kapcsolódik, hogy a nagy kapacitású ROM lapkáiból is rengeteg fogyhat, minden bizonnyal ezek kerülnek majd a kártyákba. További érdekesség, hogy a gyártó szerint mindez egy következő generációs Nintendo konzolnak köszönhető.


Az erős utalások ellenére egyelőre rejtély, hogy mindez pontosan mit jelent, ugyanis továbbra sincs megbízható információnk Nintendo NX konzol formatervéről. Egyelőre annyi biztos, hogy a PlayStation 4 és Xbox One konzoloktól nagyban eltér majd, a pletykák szerint tévéhez csatlakoztatandó és hordozható komponensekkel is rendelkezhet.


Ebből kiindulva elképzelhető, hogy a tévés egység optikai korongokat, míg a hordozható egység kártyákat használhat a játékok adatainak betöltésére. Persze az is előfordulhat, hogy magába a tévés egységbe kell majd a cartridge, a hordozható egységben feltehetően költséghatékonyabb volna microSD-vel bővíthető beépített háttértárat használni. Legkésőbb néhány hónapon belül fény derül a rejtélyre, a Nintendo NX valamikor az ősszel fog bemutatkozni.


(Forrás: Screen Critic, Geek.com | Nyitókép: Farley Santos)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.