Hirdetés

CBHD: az új, vesztes Blu-ray-rivális



|

Kínában megpróbálják újraéleszteni a HD DVD maradványait.

Hirdetés

 

Korábban nálunk is olvashattak a CH-DVD-ről, a kínai HD forumátumról. Ez mutatkozott most be új névvel, és megszületett a CBHD.

 

A már halottnak tekinthető HD DVD forumátum ezzel - Kínában legalábbis - újjáéled, és már gyártásban van: az idei év végén meg is jelenik a piacon.

 

A Shanghai United Optical Disc már megkezdte az ilyen formátumú lemezek gyártását, azonban a tajvani cégek (amelyek a HD DVD miatt már veszítettek) koránt sem ilyen bizakodóak.

 

Noha az előállítási költségek jóval alatta maradnak a Blu-ray-lemezeknek, hamarosan érkeznek a Kínában összerakott Blu-ray-lejátszók, és várhatóan olcsóbban is lesznek az effajta eszközök.

 

Bár Kínát nem szabad alábecsülni, sokak szerint a formátum már most halottnak tekinthető, hiszen a megfelelő filmstúdió-támogatás hiányában és a fentieket tekintve a CBHD-nek nagyon kevés esélye van a Blu-ray-jel szemben.

 

ch-dvd-vs-hddvd-bluray.jpg
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.