Hirdetés

CeBIT: Megjelent a Verbatim első egykábeles eSATA merevlemeze



|

Egyszerűbb és gyorsabb mentések. USB 2.0 és mintegy hatszor gyorsabb eSATA csatlakozót is találunk a külső meghajtón, mely nem igényel külön tápegységet.

Hirdetés

Nem csak optikai lemezeiről (például CD-R, DVD-R), hanem a SmartDisk 2007-es felvásárlása óta egyre inkább külső merevlemez meghajtóiról is ismert a Verbatim. A japán cég ezúttal a biztonsági mentések készítését és nagy tömegű adat szállítását egyszerűsítendő piacra dobta egyetlen kábellel csatlakoztatható 2,5 hüvelykes eSATA merevlemezét.

 

 

verbatim_esata_usb_500

 

 

Ellenálló alumínium ház védi az 500 GB kapacitású mobil-merevlemezt, amely csupán 205 grammot nyom, mérete 130×80×17 milliméter. eSATA csatlakozóján keresztül mintegy 6-szor gyorsabban olvashatjuk be fájljainkat, menthetjük adatainkat, mintha USB 2.0-át használnánk. Az új mobil merevlemezen a Verbatim a nagysebességű táplált eSATA csatlakozó teljesímény előnyét párosítja az USB nyújtotta kompatibilitással. Ha van eSATA a gépen, akkor kihasználhatjuk az érezhetően nagyobb sebességet, amennyiben táplált a gép csatlakozója (powered eSATA), akkor nem kell kiegészítő tápellátásról sem gondoskodnunk. Végső esetben igénybe vehetünk opcionális külső tápegységet is és/vagy visszatérhetünk a gyakorlatilag minden gépen megtalálható USB 2.0-hoz.

 

 

esata_usb_back_.jpg
 

 

 

Eddig is léteztek eSATA merevlemezes meghajtók, melyek ugyanezt a teljesítmény előnyt biztosították (3 Gbit/s maximális adatátvitel), de használatuk nehézkes volt, mert a régebbi eSATA aljzatok nem biztosítanak áramellátást, ezért külön tápegységről kellett gondoskodni. A Verbatim új hordozható merevlemezéhez tartozó speciális eSATA kábel adat- és egyben tápcsatlakozásként is funkcionál - ezért amikor a merevlemezt használjuk, nem kell külön konnektort keresni hozzá elegendő az eSATA kábel, és már használható is. Természetesen ez az előny csak tápellátást biztosító eSATA aljzatok esetében érvényesül.

 

Az előre telepített Nero BackitUp4 szoftver segítségével a parányi merevlemez a PC-ről vagy laptopról készített biztonsági mentés tökéletes eszköze. A szoftver nem, de az eSATA/USB Combo HDD Windows, Mac OS és Linux rendszerekkel egyaránt működik. Az eszközre 24 hónap garanciát vállal a gyártó, kiskereskedelmi ára harmincezer forint körül alakul.

 

A meghajtó a Verbatim többi újdonságával együtt megtekinthető az éppen zajló hannoveri CeBIT kiállításon, a Planet Reseller szekció D26-os standján.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.