Hirdetés

Cell alapú Toshiba alaplapok jövő év közepétől



|

Hirdetés

A cég egyike azon társfejlesztőknek az IBM mellett, akik a Sony féle PlayStation 3 számára készítették el az újfajta processzort.

A Sonyval kötött szerződések értelmében egyik fejlesztő sem rukkolhat elő semmiféle Cell alapokra épülő termékkel egészen a PS3 játékkonzol megjelenéséig. A Toshiba azonban már rendelkezik egy ilyen alapokra épülő alaplap-referenciával, amely már nem csak magát a Cellt, hanem az azt a többi szükséges alkatrésszel összekötő chipeket és vezérlőket is tartalmazza. Ezek egyike a ún. Super Companion Chip, amely a külső A/V és I/O eszközökkel köti össze a Cellt, ide értve az 1394, valamint digitális audió és videó portokat is.


A csomag Linux és ITRON operációs rendszereken alapul és az Eclipse fejlesztői környezetet is mellékelni fogják hozzá. Mivel a legújabb információk szerint 2006 első negyedében érkezik a PlayStation 3, így a referenciának szánt alaplapok leghamarabb a második negyedévben kerülhetnek kiküldésre.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.