Hirdetés

Centrino rivális érkezik



|

Az AMD Puma noteszgép platform ígéretesnek tűnik.

Hirdetés

A Puma részeként érkezik a mobil AMD RS780 lapkakészlet integrált DirectX10 és UVD képességekkel felruházott Radeon HD3200 grafikus vezérlővel. Az RS780 érdekessége a PowerXpress technológia, mely az energiamegtakarítás végett dinamikusan képes váltani az integrált és a diszkrét grafikus vezérlő között, illetve a PCI-Express 2.0 és HyperTransport 3.0 támogatás is alapfelszereltség -- természetesen.

 

A platformmal egyidőben új -- Griffin kódnevű -- mobilprocesszorok is megjelennek a gyártó palettáján. Az új kétmagos Turion 64 Ultra és Turion 64 processzorok egy-, illetve 2 megabájtos másodszintű gyorsítótárral, DDR2-667 megahertzes memóriavezérlővel vannak felszerelve, órajelük pedig 1,9-2,4 gigahertz között skálázódik. Mobilprocesszor esetén a legfontosabb tényező, a fogyasztás sem titkolt adat; ez 31-35 Watt körül alakul.

 

A turionok mellett számíthatunk új egymagos Athlon mobilprocesszorok bejelentésére is, szintén 667 megahertzes DDR2 memóriatámogatással, 1 megabájtos L2 gyorsítótárral, 31 wattos fogyasztással és 1,9 gigahertzes kezdőórajellel. Az alsóházban is várható egy kis megújulás, mégpedig a jólismert Sempron név alatt érkezik a mindössze 25 wattot fogyasztó fél megabájtos gyorsítótárral ellátott CPU család -- órajelük két gigahertznél kezdődik.

 

Az új processzorok, illetve a platform megjelenése az idei év második negyedévében várható.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.