Hirdetés

CES: a sörhűtőtől az 5 dolláros processzorig



|

Hivatalos az első 4K-s Blu-Ray lejátszó, használható az egykerekes gördeszka.

Hirdetés

Pénteken hivatalosan is véget ér Las Vegasban az idei Consumer Electronics Show. Határozottan meg vagyunk elégedve a felhozatallal, az utóbbi évek talán legjobban sikerült CES-én ugyanis végre nem ugyanazokat a termékeket kaptuk az összes gyártótól, átvitt és közvetlen értelemben is rendkívül színes volt a kínálat. Ebben nagy szerepe volt a nagyon erős kütyüparádénak, közülük néhányról a mai napon már született egy cikk. Nézzünk további négy fejlesztést, amelyekről érdemes tudni.
 

Hirdetés


Hordozható sörhűtő, hangszóróval és akkutöltővel

Ha elegünk van a télből, gondoljunk a nyárra! A Kube nevű vállalat a telefontöltővel és Bluetooth hangszóróval egybeépített sörhűtő személyében sikeresen előállt a férfiaknak adható egyik legjobb ajándékkal. Az információk alapján a hűtőbe két tálca sör vagy hat üveg pezsgő fér, az űrtartalma 37,5 liter. A kereskedelmi forgalomba kerülő végleges modell italok nélkül olyan 14 kilogrammot fog nyomni.
 


A helyszíni beszámolók alapján a hangrendszere remekül szól, található rajta sima vonalbemenet is, egy töltéssel olyan 20 órán keresztül hűti a sört, a mobilok töltése az USB portjának használatával valósulhat meg. Az egyetlen bökkenő, hogy Kube terméke olyan 1100 dollárba (közel 300 ezer forintba) fog kerülni.


Hivatalos a világ első 4K-s Blu-Ray lejátszója

Az idei CES-en csendesnek bizonyult Panasonic, azonban a világ első 4K-s felbontású videókat támogató Blu-Ray lejátszójával csak sikerült valami emlékezetessel előállnia a gyártónak. A prototípus készülék H.265 (HEVC) videókat képes „Ultra HD” felbontásban lejátszani, természetesen hardveresen gyorsított dekódolással. Már csak az kérdés, hogy egyáltalán szükségünk lesz-e valaha erre a fejlesztésre, hiszen a közönség inkább az online streamelés felé fordul, még ha tévén is kívánják nézni a tartalmat.
 

(Fotó: Gizmodo)


5 dolláros lapkakészlet az Allwinnertől

Az újabban Intellel is együttműködő kínai vállalat sem kívánt kimaradni buliból: az újonnan bejelentett Allwinner A64 System-On-Chipet specifikusan táblagépekbe ajánlja a vállalat, mennyiségi rendelés esetén 5 dolláros darabonkénti áron. A lapkakészletbe négymagos processzor került (64 bit, Cortex-A53 architektúra), az ismeretlen típusú GPU-ja pedig képes lejátszani a 4K felbontású H.264 és H.265 videókat.
 

Az SoC pontos specifikációi egyelőre nem állnak rendelkezésre, de biztosan támogatottak a Trusted firmware és eMMC 5.0 felületek, továbbá az Android 5.0 (Lollipop) operációs rendszer.


Használható az egykerekes és elektromos gördeszka

A termék fenti definíciója technikailag nem teljesen helyes: a OneWheel nevű eszköz ugyan egy gördeszkára emlékeztet, azonban az egyetlen kereke a deszka közepén helyezkedik el. Nem újdonság, egy korai prototípusa már a tavalyi CES-en is kipróbálható volt, azonban attól eltérően a legújabb modell állítólag remekül működik.
 


A használóját automatikusan egyensúlyozó OneWheel egyetlen töltéssel olyan 6-9 kilométeres hatótávolsággal rendelkezik, a végsebessége közel 20 km/h. Gyorsítani előredőléssel, míg lassítani hátradőléssel lehet, elülső és hátsó lámpák egyaránt találhatóak rajta (a hátsók féklámpaként működnek). A termék már rendelhető a gyártótól, az ára 1499 dollár, azaz olyan 403 ezer forint.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.